USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Шацькому нацпарку – нерестова заборона на вилов риби

18 Березня 2024 21:21
З метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів з 20 березня до 10 червня на водоймах Шацького НПП встановлюють весняно-літню нерестову заборону.

Про це повідомили на сторінці нацпарку у Фейсбуці.

Утім любительський і спортивний лов риби в нерестовий період дозволено здійснювати в межах населених пунктів з берега поплавковою та донною вудкою із загальною кількістю гачків не більш як один на одного рибалку та спінінгом з блешнею або штучною насадкою, яка замінює блешню.

На період нересту заборонено:

– перебувати не лише на водоймі, а і в її прибережній смузі із забороненими знаряддями та засобами лову риби;

– проводити роботи, що негативно впливають на гідрологічний та гідрохімічний стан озер (в тому числі миття транспортних засобів, купання та прання із застосуванням хімічних мийних речовин тощо);

– зупиняти транспортні засоби ближче, ніж за 100 м від урізу води;

– рух плавзасобів на водоймах парку (крім служби державної охорони парку та спеціально уповноважених органів).

За недотримання вимог порушників каратимуть штрафом з вилученням засобів лову.

«Наголошуємо, що в умовах воєнного стану браконьєрство – це не тільки злочин проти довкілля, це загроза для національної екологічної безпеки України. Будьте відповідальними та дотримуйтеся встановлених правил під час нересту!» – закликають у Шацькому НПП.

Нагадаємо, до 31 березня на Волині триває заборона на вилов щуки. А з 1 грудня 2023 до 30 червня 2024 року встановлено заборону на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus