USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Шацькому нацпарку оселилися рідкісні птахи

11 Серпня 2022 21:26
У Шацькому національному парку знайшли гнізда чорного лелеки.

Про це інформує національний парк.

Навколо восьми гнізд чорного лелеки в лісових масивах Шацького національного природного парку встановили охоронні зони. Загалом у них є шестеро пташенят.

Крім того, у лісовому масиві Мельниківського лісництва виявили ще одне гніздо чорного лелеки, у якому вдалося закільцювали четверо пташенят. Тому для охорони і збереження цього виду Шацький національний природний парк видав Наказ № 74 від 10.08.2022 року «Про встановлення охоронної зони навколо гнізда чорного лелеки». Відповідно до нього, встановлюють охоронну зону навколо гнізда в радіусі до 1 км, з обмеженнями щодо здійснення господарських заходів.

Працівники парку закликають усіх не шукати заради цікавості гнізда чорного лелеки, адже це може стати причиною скорочення чисельності популяцій цих величних птахів!

Довідково: Лелека чорний (Ciconia nigra) – вид птахів із роду Лелека, родини Лелекових. Веде потайний спосіб життя. В Україні гніздовий, перелітний птах. Оселяється переважно біля лісових озер чи лісових боліт. Охороняється Конвенцією з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни і флори (CITES), Боннською та Бернською конвенціями. Занесено до Червоної книги України (1994, 2009) (статус – рідкісний).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лукаш і Мавка Показати IP 12 Серпня 2022 08:19
А на острові посеред Світязя починають селитися з дозволу дирекції парку двоногі дятли у людській подобі ! Але на відміну від пошуку гнізд чорного лелеки, волиняни дозволяють і навіть вимагають від справжніх любителів природи і шанувальників закону взяти шо попаде під руку і йти на пошуки тих гніздюків. По дорозі, в першу, чергу доцільно зайти у приміщення дирекції парку до довгоносої фарбованої чаплі з представниками прокуратури !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus