USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У школі, де отруїлися діти, сьогодні – повторне обстеження

6 Березня 2017 10:53
Державна установа «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує, що для розслідування випадку отруєння школярів у школі села Лудин Володимир-Волинського району створена комісія на чолі з заступником голови комісії з питань ТЕБіНС В-Волинської райдержадміністрації. Комісія встановила,

зокрема, що отруйна речовина була розлита в підсоному приміщенні комп'ютерному класі за годину до початку занять у школі.

Щоправда, чи так це було, а не в "підсобці" кабінету хімії, і чи під час занять, чи напередодні - тут інформація досить-таки суперечлива.

Нагадаємо, як розповіла голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець, отруєння майже 20 школярів у селі Лудин Володимир-Волинського району сталося через витік невідомої хімічної речовини в підсобному приміщенні кабінету хімії. За її словами, діти почули неприємний запах з кабінету, де зберігалися реактиви.

Як повідомлялося, 3 березня 2017 року до Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання госпіталізовано 21 учня та одного вчителя Лудинської ЗОШ І-ІІІст. Володимир-Волинського району з попереднім діагнозом «отруєння парами невідомої речовини».

На сьогодні, 6 березня, заплановано повторне комісійне обстеження закладу. Навчання наразі припинено.

Згідно з повідомленням ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», до складу комісії з розслідування інциденту увійшли також представники ДСНС, Держпродспоживслужби, національної поліції, Володимир-Волинського ТМО, Устилузької об’єднаної територіальної громади Володимир-Волинського району та Володимир-Волинського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Під час розслідування встановлено, що в лаборантській комп’ютерного класу школи 03.03.2017 року до початку навчального процесу була розлита речовина невідомого походження.

В результаті розливу в комп’ютерному класі виник стійкий неприємний сторонній запах, подібний до запаху отрутохімікатів. На момент події в школі перебували діти, яких привозять на навчання шкільним автобусом з сусіднього села Амбуків о 7.30 год за годину до початку навчання.

Протягом дня за медичною допомогою до ФАПу с. Лудин звернулось 21 дитина (2, 4, 5, 6, 7, 8, 9 класи) та 1 вчитель зі скаргами на погіршення самопочуття, нудоту, блювоту, болі у животі, субфебрильну температуру, які в подальшому були госпіталізовані у Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання.

Всього в школі навчається 108 учнів, станом на 03.03.2017р. в школі були присутні 86 дітей. В ході роботи комісії всі діти були оглянуті медичними працівниками. Скарг на погіршення здоров’я в інших школярів не виявлено.

Фахівцями Володимир-Волинського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» в осередку події проведено лабораторно-інструментальні дослідження повітря на вміст діоксиду азоту, сірчистого ангідриду, аміаку, формальдегіду, фенолу. Відхилень не виявлено.

Адміністрації школи та Голові Устилузької об’єднаної територіальної громади надані рекомендації щодо припинення навчального процесу у школі, проведення вологого прибирання, постійного провітрювання приміщень, здійснення заміни підлоги у місці розливу невідомої речовини та встановлення медичного спостереження за станом здоров’я учнів школи.

З метою організації проведення необхідного комплексу заходів по локалізації осередку надзичайної події про факт групового отруєння інформовано управління освіти, науки та молоді, охорони здоров’я облдержадміністрації.

Станом на 05.03.2017 року у дитячому відділенні Володимир-Волинського ТМО залишились на стаціонарному лікуванні 8 школярів, стан здоров’я дітей задовільний. Навчально-виховний процес у школі тимчасово призупинено. На 06.03.2017 року заплановано повторне комісійне обстеження закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus