USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ЗОШ №11 - перша луцька школа, яка отримала 3D принтер

18 Вересня 2017 14:21
Новий 3D принтер отримала ЗОШ №11. Навчальний заклад став першим у Луцьку, хто отримав такий пристрій.

Такий подарунок зробили випускники цієї школи - депутати Луцької міської ради від фракції УКРОП Сергій Балицький та Юрій Безпятко спільно з фондом розвитку школи «Ерудит». Вручення відбулося під час свята «День кварталу. 40-й мікрорайон», що відбулося 17 вересня з ініціативи та за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Депутат Юрій Безпятко каже, що зараз принтер готують до роботи й найближчим часом на ньому вже спробують виготовляти 3d моделі.

«Ми довго думали, що подарувати школі, аби свято «День кварталу» яскраво запам’яталося. З депутатського фонду вирішили виділити кошти, аби відзначити вчителів, які підготували переможців олімпіад. Аби вони знали, що їхня праця не минає намарно. Так, ми подарували два ноутбуки та три багатофунціональні пристрої (принтер/сканер/ксерокс). Із Сергієм ми патріоти не лише держави, а й нашого мікрорайону, тому вирішили зробити й особливий подарунок – 3d принтер. Зараз його налагодять і, думаю, за місяць-два, коли він вже працюватиме, можна буде старше покоління привести туди на екскурсію. Їм то теж цікаво», - розповідає Безпятко.

Голова правління фонду розвитку ЗОШ №11 «Ерудит» Наталія Гунько розповідає, що до цієї ініціативи батьки радо відгукнулися.

«У школах Луцька ніде немає такого принтера. Ми хочемо, аби, приходячи в школу, діти бачили не минулий вік, а сучасність. Батьки від цього в захваті. Дуже хочуть побачити його в роботі. Наші школярі про нього будуть не лише в інтернеті огляди дивитися, а й самостійно зможуть змоделювати та виготовити деталі», - говорить пані Наталя.

Назва моделі 3Dпринтера, який подарували школі, - Wanhao Duplicator i3 Plus.

До слова, нагадаємо, масштабне свято кварталу зібрало вчора близько 2 тисяч лучан. Зі слів самих мешканців району, подібний захід відбувається вперше за часи незалежності. Під час святкування на гостей чекали різноманітні розваги, майстер-класи. Окрім того, відбулося відзначення подяками найактивніших лучан. Зокрема, перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк зауважила, що Фонд досягає успіху завдяки підтримці та зацікавленості волинян у його роботі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus