USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Шотландії потужний вибух зруйнував будинок, серед постраждалих – діти

19 Жовтня 2021 09:14
У Південному Ейрширі на заході Шотландії увечері 18 жовтня величезної сили вибух прогримів у житловому комплексі з невеликих будинків, зруйнувавши один із них і пошкодивши сусідні. Постраждали двоє дорослих і двоє дітей, яких госпіталізували.

Місцеві жителі заявили, що гучний вибух пролунав у районі Кінкейдстон міста Ер близько 19:00 понеділка. Фахівці попередньою причиною назвали витік газу, подробиці ще з’ясовуються, пише Обозреватель з посиланням на ВВС.

За словами очевидців, внаслідок вибуху один із будинків із терасами був зруйнований повністю, а також пошкоджені будинки по обидва боки. У поліції стверджують, що постраждали чотири домоволодіння.
«Я повертався додому, коли побачив в небі масивний вогняний шлейф над кількома будинками. Підбіг до того місця – там була пожежа. Будинку не було, він був розкиданий на вулиці. Цілий будинок зник, фронтальна частина іншого відкрита, вікна автомобілів розбиті осколками», – розповів чоловік, який живе приблизно за 100 метрів від місця вибуху.
Туди було відправлено дев’ять пожежних авто й спеціальні ресурси, враховуючи санітарну авіацію. А також бригади медиків і поліцейські наряди.
Рятувальники провели евакуацію жителів району, поблизу було організовано укриття для тих, хто цього потребував.

«Постраждали чотири будинки. Двох дорослих і двох дітей доправлено в лікарню в Кілмарноку. Було евакуйовано кілька приміщень і створено два місцеві центри відпочинку для надання допомоги», – пояснила представниця поліції Шотландії.
Дороги поблизу місця НП правоохоронці перекрили. Людям порадили поки уникати відвідування цього району.
Фахівці запідозрили витік газу, тому на місці події також працювали інженери аварійної газової служби компанії Scottish Gas Networks. Поліція розпочала розслідування, причини та обставини НП з’ясовуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus