USD 40.75 41.15
  • USD 40.75 41.15
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

У Словаччині скоїли замах на прем’єра Фіцо

15 Травня 2024 16:27
У Словаччині було поранено прем’єр-міністра країни Роберта Фіцо. Напад на главу уряду стався під час виїзного засідання уряду.

Про це повідомляє видання Dennik.

Стрілянина сталась перед Будинком культури у місті Гандлова, де відбувалося засідання уряду, коли прем’єр вийшов до людей.

Наразі відомо, що прем’єра госпіталізували до лікарні, а нападника затримано.

Читати ще: Зеленський відреагував на замах на Фіцо

Репортер DenníkN повідомив, що почув кілька пострілів та побачив, як охоронці підняли прем’єр-міністра з землі, завантажили в машину і повезли.

За словами свідків, які були на місці події, Фіцо підійшов до людей, аби привітатись із ними, і саме тоді пролунали кілька пострілів, після чого він впавна землю.

Ймовірного нападника відразу затримала поліція. Також правоохоронці оточили територію, а присутніх у будинку культури евакуювали.
Після повідомлення про напад у Братиславі депутати зупинили засідання парламенту на невизначений термін. Віце-спікер парламенту від партії Фіцо «Соціал-демократія» звинуватив у події опозиційні сили, за що його засвистали інші депутати.

Читати ще: Замах на прем’єра Словаччини: ЗМІ назвали особу нападника

Голова найбільшої опозиційної партії Прогресивної Словаччини Міхал Шимечка засудив акт насильства: «Ми однозначно і рішуче засуджуємо будь-яке насильство. Ми віримо, що з прем’єр-міністром Фіцо все буде гаразд і цей жахливий акт буде роз’яснено якомога швидше».

Президент Зузана Чапутова відреагувала так само.

«Я рішуче засуджую сьогоднішній жорстокий і безжальний напад на прем’єр-міністра. Я в шоці. Бажаю Роберту Фіцо багато сил у цей критичний момент, щоб відновитися після нападу», – написала вона у мережі.

Словацьке видання Plus Jeden Den пише, посилаючись на «добре поінформоване джерело», що Фіцо поранений у важкому стані, але загрози для життя поранення не представляють.

Читати ще: Прем'єр Словаччини підтримав блокування Орбаном 50 млрд євро для України

За даними TV Joj, чоловік, який стріляв у Роберта Фіцо, виявився 71-річним уродженцем словацького міста Левіце. Поліція з’ясовує його мотиви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus