USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У США 14 підлітків потрапили в лікарню після куріння вейпів

6 Серпня 2019 08:29
11 підлітків в Іллінойсі та троє у Вісконсині були госпіталізовані через проблеми з диханням.

Лікарі припускають, що недуг міг бути викликаний курінням електронних сигарет – вейпів, передає Liga.net з посиланням на CNN.

Повідомляється, що деяких пацієнтів довелося підключити до апаратів штучної вентиляції легенів. Спочатку лікарі думали, що молоді люди постраждали від інфекції, однак клінічні аналізи цю версію не підтвердили.

«Дослідження показали, що деякі складові курильних рідин для вейпів можуть містити небезпечні хімічні речовини, які здатні викликати захворювання легень і серцево-судинної системи», – заявили в Департаменті охорони здоров’я.

Медики заявляють, що схожі ситуації траплялися і раніше, проте з ростом популярності вейпів серед підлітків відмічається зростання кількості респіраторних захворювань.

Раніше, вчені з Великої Британії з’ясували, що пари від електронних сигарет активують в легеневих тканинах гени, пов’язані з окислювальним стресом. Окислювальний стрес (оксидативний стрес, від англ. oxidative stress) – це процес пошкодження клітини в результаті окислення.

Photo by Sarah Johnson for Black Note
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus