USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США масштабна лісова пожежа знищила ціле містечко. Фото

6 Серпня 2021 08:44
В американському штаті Каліфорнія тритижневі лісові пожежі знищили гірське містечко Грінвілл на півночі Сьєрра-Невади.

Про це у четвер, 5 серпня, повідомляє ТСН з посиланням на The Associated Press.

Зазначається, що пожежа «Діксі» охопила чимало споруд, які датуються періодом Каліфорнійської золотої лихоманки, зокрема АЗС, церкву, готель, музей та бар.

«(Вогонь. – Ред.) спалив увесь наш центр міста. Наші історичні будівлі, сімейні будинки, малі підприємства та дитячі школи повністю втрачені», – написав у Facebook наглядач округу Плумас Кевін Госс.

У середу офіс шерифа округу Плумас оголосив для приблизно 800 мешканців міста наступне попередження: «Вам загрожує неминуча небезпека і ви повинні поїхати негайно!»

Місцевий житель Кен Доннел поїхав з містечка того ж дня, сподіваючись незабаром повернутися. Зараз чоловік переконаний, що його офіс і будинок з валізою, яку він підготував, – знищені.

«Тисяча моїх друзів за день втратили свої будинки, – поділився він. – Ми всі приголомшені». Все, що залишилося у Доннела, це одяг, в якому він виїжджав з Грінвілла, і старий пікап.

«Ми втратили Грінвілл, – вказав представник США Дуг ЛаМальфа в емоційному відео у Facebook. – Просто немає слів». Пожежник Мітч Метлоу додав: «Ми зробили все, що могли. Іноді цього просто недостатньо».

Тим часом полум’я просунулося на південний схід, про небезпеку попереджають жителів іншої гірської громади – Тейлорсвілл.

За даними Каліфорнійського департаменту лісового і протипожежного захисту, «Діксі» стала шостою за величиною пожежею в історії штату. Вона спалахнула 21 липня і відтоді охопила 1305 квадратних кілометрів. Припускають, що загорання виникло через падіння дерева на лінію електропередач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus