USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США заявили, що у санкцій проти Росії немає терміну дії

10 Березня 2022 07:46
Міністр торгівлі США Джина Раймондо заявила, що експортний контроль, введений проти Росії США та їх союзникам у відповідь на вторгнення Володимира Путіна в Україну, не має терміну дії.

Про це вона повідомила в коментарі CNN, пише УНІАН.

«Ми в цьому надовго, і наші союзники в цьому надовго», – сказала Раймондо, додавши, що адміністрація Байдена готова дотримуватися заходів, покликаних заподіяти економічний збиток Росії «доти, доки потрібно».

Терміну придатності немає, сказала Раймондо: «Ми в цьому, щоб перемогти, і наші союзники теж».

Коментарі, що виходять від члена кабінету президента Джо Байдена, є ще одним свідченням того, що адміністрація готується до потенційно затяжного конфлікту в Європі, який вже розбурхав фінансові ринки і який, за оцінкою Білого дому, вдарить по гаманцях американських споживачів.

«Це буде брудно і, ймовірно, дуже довгостроково», – передбачила Раймондо розвиток кризи.

Вона також попередила, що будь-яка країна, яка не дотримується обмеження США на експорт до Росії, заплатить високу ціну, включаючи Китай. Вона сказала, що її адміністрація готова, наприклад, відрізати Китай від американського або європейського обладнання та програмного забезпечення, необхідних для виробництва напівпровідників.

«Ми збираємося переслідувати будь-яку компанію, де вона не розташовувалася б, у Китаї або деінде ще, яка порушує правила, – сказала вона. – Тому ми очікуємо, що Китай не порушить правила, а якщо вони це зроблять, будуть наслідки».

Прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила в середу, що адміністрація зазначає: Китай «значною мірою дотримується введених санкцій».

«Однак я хотіла б відзначити, що якщо будь-яка країна спробує ухилитися від наших економічних заходів або обійти їх, вона випробує на собі наслідки цих дій», – сказала Псакі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus