USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У США застрелили дослідника коронавірусу

7 Травня 2020 08:15
В американському містечку Росс у штаті Пенсільванія 2 травня був застрелений 37-річний доктор Бінг Лю — молекулярний біолог з Піттсбурзького університету, який займався вивченням коронавірусу.

Про це повідомляє Новое время.

Коментуючи його смерть, в університеті повідомили, що доктор Бінг Лю ось-ось повинен був отримати важливі результати досліджень клітинних механізмів впливу коронавірусу на організм людини і спричинених ним ускладнень.

Видання Philly Voice пише, що вбивця був ідентифікований поліцією як 46-річний Хао Гу. Поліція повідомила, що Хао Гу і Бінг Лю були знайомі, але можливий мотив вбивства не розкрила.

Видання Washington Post повідомило, що Бінг Лю отримав кілька вогнепальних поранень у своєму таунхаусі в містечку Росс неподалік від Піттсбурга близько полудня. Місцеві ЗМІ із посиланням на представників влади пишуть, що він отримав вогнепальні поранення в голову, шию, тулуб і кінцівки.

Сусіди кажуть, що не чули стрілянини. Під час вбивства дружини Бінга Лю не було вдома, дітей у пари немає.

За даними місцевих ЗМІ, з будинку нічого не зникло.

Детектив Браян Колхепп повідомив ЗМІ, що, на думку поліції, відносини між Бінгом Лю та Хао Гу ніяк не були пов’язані з дослідженнями коронавірусу, які проводив убитий вчений. Мотив вбивства поліція все ще з’ясовує.

Івет Бахар, керівниця Бінга Лю і голова лабораторії, в якій він працював, повідомила ЗМІ, що він якраз почав отримувати цікаві результати досліджень.

За її словами, на вихідних вона відправила йому кілька електронних листів і була здивована, що він не відповідає. Івет Бахар каже, що Бінг Лю не повідомляв про будь-які побоювання за своє життя.

За свою кар'єру Бінг Лю написав книгу і близько 30 наукових робіт.

У заяві Університету Піттсбурга у зв’язку з його смертю сказано, що він був видатним дослідником і зробив унікальний внесок в науку.

Він спеціалізувався на комп’ютерному моделюванні й аналізі динаміки біологічних систем.

Бінг Лю отримав ступінь бакалавра і доктора комп’ютерних наук в Національному університеті Сингапуру, після чого займався науковими дослідженнями в США.

В університеті також повідомили, що Бінг Лю був на порозі важливих відкриттів для розуміння клітинних механізмів коронавірусу і спричинених ним ускладнень. Колеги вченого пообіцяли зробити все можливе, щоб закінчити його дослідження і тим самим віддати належне його науковим досягненням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
чебурашка Показати IP 12 Травня 2020 12:24
напевно дослідив щось не вигідне владі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus