USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У США звільнили екс-заступника директора ФБР за добу до пенсії

17 Березня 2018 10:39
Генеральний прокурор США Джефф Сешнс звільнив у п'ятницю, 16 березня, екс-заступника директора Федерального бюро розвідки (ФБР) Ендрю Маккейба, регулярну мішень гніву та критики президента Дональда Трампа. До офіційного виходу на пенсію чиновникові залишалося 26 годин, зазначає агенція новин AP, пише DW.

Маккейб розкритикував крок свого керівника та припустив, що це було зроблено у ході "війни проти ФБР" адміністрації Трампа. Звільнення мотивоване рекомендацією дисциплінарних слуб ФБР. Маккейб втратив посаду перед публікацією інспекційного звіту, що, як очікується, містить дані про те, що він начебто допускав витоки інформації пресі та не був налаштований на співпрацю з наглядовим відомством під час розслідування справи з електронним листуванням Гілларі Клінтон.

"ФБР очікує, що кожен співробітник дотримуватиметься найвищих стандартів чесності, честі та підзвітності", - заявив своєю чергою Сешнс. Водночас президент Трамп опублікував твіт, де назвав звільнення Маккейба "великим днем для демократії", а самого чиновника - пов'язаним з брехнею та корупцією на найвищих щаблях у ФБР.

Маккейб обіймав посаду заступника директора ФБР до 29 січня 2018 року. Відтоді він був у відпустці аж до запланованого на 18 березня виходу на пенсію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Зоряк Шкорян Показати IP 17 Березня 2018 11:48
Жорстокий світ жовтого диявола. Хай тепер поживе дядько на мінімалку!
Вася Показати IP 17 Березня 2018 12:02
А як можна звільнити експрацівника, якщо він вже звільнений?
тиць-здиць до Вася Показати IP 17 Березня 2018 14:43
можна! прийняти і тут же ж звільнити
Петро Показати IP 18 Березня 2018 09:24
"Маккейб втратив посаду перед публікацією інспекційного звіту, що, як очікується, містить дані про те, що він начебто допускав витоки інформації пресі"... За таким формулюванням в нас не тільки мніСРів з помічниками/радниками не залишиться, але й вся "ґеніяльна прокурватура" з АП буде звільнена. В нас кожна владна тварина "має параво" бігти поперед слідства і суду, та видавати свої ("єдиноправильні") висновки. (можна навіть тарілки публічно вилизувати, лохторат все мовчки схаває.)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus