USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У США звинуватили хакерів РФ в атаках на Чорногорію

7 Червня 2017 08:59
Американська компанія FireEye, що спеціалізується на комп'ютерній безпеці, заявила, що хакери, пов'язані з російською розвідкою, атакували комп'ютери в Чорногорії на початку цього року. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Hill.

Відзначається, що до атак ймовірно причетна хакерська група APT28, яка, як вважають, порушили вибори в США в 2016 році.

Також повідомляється, що приводом для атаки став вступ Чорногорії до НАТО.

"Розширення НАТО часто розглядається як загроза безпеці з боку Російської Федерації, і заявка Чорногорії на членство сильно оскаржувалася Росією і проросійськими політичними партіями в Чорногорії. Ймовірно, ця діяльність є лише частиною зусиль APT28 по атакам на різні держави-члени НАТО, а також на саму організацію", - сказав віце-президент і головний технічний директор FireEye Тоні Коул.

Відзначимо, що хакерська група APT28 також відома як Fancy Bear і Sofacy.

Раніше, в квітні, Чорногорія звинуватила РФ в маніпуляціях і інформаційній війні.

Окрім того, американські спецслужби вважають, що російські хакери зламали державне інформагентство Катару і опублікували там підроблене новинне повідомлення, яке сприяло кризі у відносинах цієї держави з найближчими союзниками.

Відзначається, що ФБР недавно направило групу слідчих, щоб допомогти уряду Катару розслідувати ймовірну хакерську атаку.

За інформацією агентства, дані, зібрані спецслужбами США, вказують на те, що за вторгненням стоять саме російські хакери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus