USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У селі на Турійщині відкрили дитячий майданчик

19 Листопада 2018 22:39
У Ставках на Турійщині проживає близько 400 жителів, є маленька, але затишна школа, де навчається 50 діток. Але найголовніший потенціал села – активні жителі, які хочуть, щоб їх село жило й розвивалося. Тут вже давно навчилися жити без газу, його сюди так і не провели. Місцева дітвора любить більше бавитися на дворі, аніж проводити дозвілля за монітором гаджетів. А місцева влада вже 10 років хоче закрити цю маленьку школу, але її, у буквальному сенсі цього слова, тримають люди і небайдужі місцеві фермери, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«До Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» надійшло звернення від керівника ініціативної групи жителів села Ставки, директора школи Віри Вітрук, – розповідає представник Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Василь Шудрук, – реалізація проекту відбулася на основі співфінансування: більшу частину суми перерахував Фонд, а решту коштів виділила Овлочинська сільська рада та зібрала громада, яка є чудовим прикладом єдності місцевих жителів.

За короткий час тут вдалося реалізувати майже три проекти: придбання музичної апаратури, на 1 вересня подарований ноутбук і м’ячі від депутата обласної ради Вячеслава Рубльова.

А сьогодні ми урочисто завершуємо реалізацію проекту – встановлення дитячого майданчика. Таку кількість грошей, що вдалося людям зібрати в Турійському районі, ще ніхто не зібрав. Це все – для наших дітей, для нашого майбутнього, для розвитку й здоров’я. Я дякую усім присутнім за активну ініціативу, переконаний, що разом ми ще реалізуємо багато добрих справ».

Село Ставки розміщене на кордоні двох районів – Турійського й Володимир-Волинського, але жителі ще не визначилися – частиною якої громади їм стати.

«Хочу подякувати всім, хто долучився до реалізації цього проекту, – каже Віра Вітрук. – Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», батькам, місцевим фермерам, депутатами Овлочинської сільської ради. Ми усі хочемо, щоб у наших дітей було все тільки найкраще. Батьки старалися: робили лавочки, купували фарбу та фарбували, пообкопували колеса, поробили доріжки і ще мають багато планів. Кошти були зібрані дуже швидко, навіть сьогодні ще доносять: «Я мало здала. Ще хочу на фарбу здати». Це свідчить про те, що ми всі – дружні. Хочу, щоб завжди були такими, і надалі активно працювали заради розвитку нашого села».

Щоб спуститися з гірки, вишикувалася черга сільських дітлахів. А скільки щастя й радості приніс виступ аніматорів. Діти бігали, сміялися, від душі за них раділи батьки, які під час свята щиро усміхалися. Буде школа, є майданчик, нові дітки народжуватимуться на цій землі, а значить і Ставки розвиватимуться.

«Сьогодні ми відкриваємо дитячий майданчик, село потрохи оновлюється, - відзначила у вітальному слові Анна Гудим. – Від імені батьків я хочу подякувати Фонду за допомогу, фермерам та односельчанам, які дружно зібралися й реалізували гарний відпочинок на майданчику для наших дітей. Ми в майбутньому будемо старатися зробити наше село кращим, бо це все залежить тільки від нас».

І вони дійсно стараються, щодня доводять, що в них має бути школа, бо її учні займають призові місця на обласних олімпіадах, садочок, бо тут є діти, яким він потрібен. А юні жителі села Ставки – це його майбутнє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus