USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Судані влаштували військовий переворот

11 Квітня 2019 10:41
У суданській столиці Хартумі 11 квітня командувачі армії на своїй зустрічі вирішили усунути президента країни Омара аль-Башира та його оточення.

Група військових увійшла в будівлю держтелерадіокомпанії у другому за величиною місті Судану Омдурмане. Командування армії готується зробити важливе оголошення в ефірі. Це оголошення обіцяють поширити найближчим часом, пише канал24 з посиланням на джерела телеканалів Al-Hadath та Al-Mayadeen.

Зараз закритий аеропорт у Хартумі, а ще в країні влаштували низку арештів.Так, заарештували екс-міністра оборони Судану та чинного губернатора провінції Хартум Абделя Рахіма Мохаммеда Хуссейна. Є інформація про арешт охорони президента і колишнього віце-президента країни Алі Осман Таха.

10 квітня у Хартумі пройшли масові протести проти влади Судану. Під час них загинули 11 людей, серед яких були 6 працівників урядових сил. Поліція розганяла протестувальників за допомогою сльозогінного газу.

Раніше президент Судану Омар аль-Башир розпустив уряд і ввів у країні на рік режим надзвичайного стану.

Чому в Судані спалахнули протести? Протести розпочалися ще 19 грудня 2018 року через високі ціни на хліб, дороге життя і погіршення стану Судану на всіх рівнях. Тож протестувальники швидко почали вимагати повалити режим диктатора-лідера країни Омара аль-Башира . Влада країни жорстоко розганяла всі протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus