USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Сирії армія Асада застосувала заборонені фосфорні бомби

26 Травня 2019 19:31
Війська сирійського диктатора Башара Асада причетні до атаки із застосуванням заборонених фосфорних бомб на північному заході Сирії. Про це повідомляє агентство «Анадолу» із посиланням на місцеві джерела, передає Дзеркало тижня.

За даними співрозмовників журналістів, заборонені міжнародними конвенціями бомби з білим фосфором було скинуто вночі 26 травня неподалік міста Хан-Шейхун і селища Абідін у зоні деескалації на півдні сирійської провінції Ідліб.

Унаслідок бомбардувань пожежами знищені десятки гектарів посівів. Більшість мирних мешканців цих населених пунктів упродовж останніх двох місяців залишили зону інтенсивних обстрілів і авіаударів, людських жертв немає.

У сирійському конфлікті хімічну зброю використовували декілька разів. Зокрема, у квітні 2017 унаслідок хімічної атаки від отруєння газом зарин у місті Хан-Шейхун у провінції Ідліб загинули десятки людей. У відповідь США завдали ракетного удару по авіабазі сирійської армії. Того ж місяця, за даними гуманітарних організацій, вертоліт скинув бочкову бомбу з хімікатами над сирійським містом Дума. Тоді загинули десятки людей, сотні звернулися до лікарень.

У вересні 2018 президенти Росії Володимир Путін і Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домовилися на зустрічі в Сочі про створення демілітаризованої зони в Ідлібі. Своєю чергою, президент США Дональд Трамп заявив, що будь-яка атака по ній стала б прикладом «безрозсудної ескалації конфлікту та загрозою дестабілізації регіону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus