USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Таїланді четвертий день поспіль не припиняються антиурядові протести

18 Жовтня 2020 20:56
У Бангкоку та інших містах Таїланду не припиняються антиурядові демонстрації.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Еuronews.

Учасники акцій протесту вимагають внести зміни до Конституції, провести реформу політичної системи, зокрема зменшити роль монарха в управлінні країною, і відставки прем’єр-міністра Праюта Чан-Оча, який прийшов до влади в результаті держперевороту.

Маніфестанти вийшли на вулиці Бангкока, попри чинну заборону на збори групами понад п’ять осіб і закриття ряду станцій наземного і підземного метро.

«Ми хочемо, щоб Прают Чан-Оча пішов у відставку, щоб в країні відбулися по-справжньому справедливі вибори. Ситуація напередодні була дуже погана, ми хочемо показати, що влада належить народу, а не тим, хто перебуває в уряді, вони не можуть придушувати нас з використанням сили», – заявила одна з учасниць акції.

У п’ятницю поліція застосувала водомети для розгону маніфестантів. Акції протесту проходять також попри введення режиму надзвичайного стану в Бангкоку, в рамках якого учасники демонстрацій можуть бути заарештовані.

Нагадаємо, що у Таїланді від 14 жовтня триває активна фаза антиурядових протестів, через які затримали вже 51 мітингувальника. Поліція почала розганяти демонстрантів водометами, а двом з ним може загрожувати довічне ув’язнення через нібито участь у атаці на кортеж тайської королеви Сутіди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus