USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Тбілісі журналіст позбувся ока під час розгону протестувальників

21 Червня 2019 10:59
Один з журналістів внаслідок розгону протестуючих біля будівлі парламенту в Тбілісі втратив око.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на радіо Fortuna.

Імовірно, журналісту в обличчя потрапила гумова куля, якими поліцейські стріляли в натовп мітингувальників. За попередніми даними, постраждалий – співробітник однієї з місцевих телекомпаній.

Раніше грузинський Перший канал повідомив про одного постраждалого журналіста. Пізніше стало відомо про поранення чотирьох співробітників ЗМІ. Також про постраждалих повідомили телекомпанія Руставі-2 і грузинське інформагентство Інтерпресньюс.

Як зазначає thebabel, у Тбілісі о 19:00 запланована нова акція протесту біля будівлі парламенту. Про це в ефірі каналу «Руставі-2» заявив лідер партії «Єдиний національний рух» Грігол Вашадзе.

За його словами, опозиція представить новий план дій. «Ми збираємося на проспекті Руставелі, де представимо суспільству наш план дій, скільки людей прийде», — заявив Вашадзе.

Лідер «Європейської Грузії» Гіга Бокерія підкреслив, що уряд несе повну відповідальність за нічний розгін мітингувальників. Політик додав, що нова акція в п'ятницю увечері носитиме «виключно мирний характер».

Представники опозиції також назвали три вимоги до правлячої партії «Грузинська мрія»: відставка голови парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе та міністра внутрішніх справ Георгія Гахарії, відмова від мажоритарно-пропорційної системи виборів до парламенту та перехід на партійні списки.

Увечері 20 червня в Тбілісі учасники опозиційного мітингу увірвалися на територію парламенту Грузії. У внутрішній двір парламенту увійшли кілька сотень людей. Всього в акції протесту брали участь щонайменше п’ять тисяч осіб. Пізніше поліція застосувала гумові кулі і сльозогінний газ для розгону демонстрантів. Під час зіткнень постраждали 52 людини.

Своєю чергою, президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що протести, які пройшли напередодні ввечері біля парламенту Тбілісі, будуть тільки на користь Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus