USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У луцькому парку змінять правила розміщення торговельних точок

14 Листопада 2017 16:48
Врегулювати додаткове розміщення тимчасових споруд у парку покликаний документ, який напрацьовують представники міської влади спільно з підприємцями.

Про це йшлося під час круглого столу щодо проекту рішення виконкому «Про додаткове розміщення пунктів торгівлі (надання послуг), організацію проведення масових заходів та руху транспорту в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки» 14 листопада.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук розповів, що у рамках круглого столу намагалися зібрати усіх, хто причетний до Центрального парку імені Лесі Українки та його функціонування. Проект рішення передбачає певні правила та обмеження щодо підприємницької діяльності у парку. Але оскільки це – регуляторний акт, то він передбачає обговорення.

Як пояснила начальник управління розвитку підприємництва і реклами Наталія Рибай, у проекті рішення прописані процедури розміщення тимчасових споруд у парку. Так, якщо організатором заходу, що відбувається у парку, є приватна структура або громадська організація, цей захід проводитимуть за письмовим погодженням з міськрадою. Погоджуватимуть схему розміщення тимчасових споруд на місці проведення заходу та підписуватимуть договори з КП «Парки та сквери міста Луцька» щодо санітарного прибирання території. В документі прописали, що укладення таких договірних відносин повинно відбуватися не пізніше, ніж за 14 днів до заходу.

Якщо ж організатором заходу є комунальне підприємство або державний орган, діятиме та ж сама умова про договір на прибирання з КП «Парки та сквери міста Луцька». Коли фестиваль чи інший захід організовує громадська організація, усі тимчасові споруди розміщують на безоплатній основі. Інший випадок – розміщення у парку тимчасових споруд, коли фестиваль відбувається не на території парку, а, до прикладу, на Театральному майдані. Тоді їхнє розміщення повинно відбуватися на підставі погодження управління розвитку підприємництва та реклами. Крім того потрібно укладати договір з управлінням комунального майна щодо тимчасового користування таким місцем та узгоджувати прибирання з КП «Парки та сквери міста Луцька».


Під час заходів у парку ті тимчасові споруди, власники яких не є партнерами заходу, можна буде розміщувати на відстані не менше 50 метрів від локалізації цього заходу. Також планують заборонити торгівлю з транспортних засобів у парку.

Нагадаємо, у центральному парку планують заборонити рух автотранспорту, окрім певних винятків. Зокрема, заступник міського голови Олександр Рачков пропонував визначити у схемі руху транспорту, на яких алеях транспортні засоби якої маси зможуть пересуватися (наприклад, алея поблизу зоопарку розрахована на великогабаритний транспорт), визначити місця паркування та кількість паркомісць та місця розташування обмежувачів руху. Якщо дату набрання чинності проекту рішення планують визначити у квітні, схему він пропонував розробити до березня 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 14 Листопада 2017 20:50
Реалії, на жаль, такі, що зміна правил полягає тільки у зміні прізвищ тих, хто ті усталені правила диктує .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus