USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В’їзд у центральний парк Луцька зроблять за перепустками

14 Листопада 2017 13:24
Обмежувачі руху та дозвіл в’їзду в парк автомобілям вагою до 0,8 тонни (окрім спецтехніки): посадовці та представники бізнесу дискутували, як діятиме нове положення про пункти торгівлі, проведення масових заходів та рух транспорту Центральним парком імені Лесі Українки.

Про це йшлося під час круглого столу щодо проекту рішення виконкому «Про додаткове розміщення пунктів торгівлі (надання послуг), організацію проведення масових заходів та руху транспорту в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки» 14 листопада.

Як повідомила начальник управління розвитку підприємництва і реклами Наталія Рибай, рух автотранспорту у парку буде заборонений за деякими виключеннями. Так, планують дозволити рух механізованих транспортних засобів вагою до 0,8 тонни, часове обмеження для суб’єктів господарювання становитиме з 7 до 10 години ранку та з 19 до 21 години ввечері у робочі дні, та з 7 до 10 години у вихідні. Також в’їзд дозволять спецтранспорту, зокрема, комунальних підприємств, для виконання своїх повноважень. Рух автотранспортних засобів у парку здійснюватиметься відповідно до схеми, яку розробить департамент житлово-комунального господарства. Для того, щоб малі механічні транспортні засоби могли в’їжджати на територію парку, суб’єкти господарювання муситимуть отримувати перепустки в КП «Парки та сквери міста Луцька».

Підприємці, які брали участь у засіданні круглого столу, висунули низку зауважень до проекту рішення. Зокрема, вони стверджували, що 0,8 тонни – занадто малий транспортний засіб, який до того ж ще потрібно десь знайти.

На це заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук зазначив, що на придбання такої техніки зможуть скинутися підприємці, або ж визначити одного підприємця, який їх обслуговуватиме. Те, що рух транспорту у парку однозначно обмежать, з його слів, це факт. До прикладу, плитка, якою викладені алеї, не розрахована на рух великогабаритних авто і просто не витримає рух вантажівок.

Директор «Луцького зоопарку» Людмила Денисенко зауважила, що виступає за обмеження руху транспорту парком. Та додала, що до зоопарку приїздять туристичні автобуси, тож на в’їзді в парк потрібно розмістити інформацію про заборону в’їзду, аби водії та екскурсанти були поінформовані. Оскільки зазвичай нині автобуси паркуються поблизу в’їзду на стадіон, Денисенко пропонували встановити боларди, наприклад, щоб таким чином зберегти таку можливість паркування.

Костянтин Петрочук погодився, що можливо встановити боларди на перехресті біля зоопарку, варіантів обмеження руху у парку – безліч і, можливо, під час певних заходів пропускати у парк екскурсійні автобуси.

Підприємець Роман Хорзов зауважив, що, окрім заборон, хотілося б побачити, як буде розвинута інфраструктура парку. Потрібно, мовляв, облаштувати достатню кількість паркомісць. Аби парк та зоопарк були відвідуваними, необхідно, на думку підприємця, щоб інфраструктура йшла в ногу з будівництвом. Тож варто перш за все розробити схему руху транспорту із зобов’язаннями та строками виконання.

Костянтин Петрочук зауважив, що у схемі буде визначено, де розташовуватимуться обмежувачі руху транспорту, а зараз із цим питанням потрібно визначитися концептуально.

Роман Хорзов наголошував, що спочатку потрібно розробити схему, визначити вантажність автомобілів, які допускатимуть на територію парку, та лише згодом голосувати за проект рішення із заборонами. Отже, наразі з тексту пропонують виключити пункт про малі транспортні засоби масою до 0,8 тонни.

Заступник міського голови Олександр Рачков відзначив, що парк називається парком культури та відпочинку, а не парком торгівлі та поїздок. Зараз там працюють багато пунктів торгівлі і їх може бути більше, зважаючи на наявність тимчасових торговельних точок. Парк, мовляв, існує не для того, щоб доставляти туди пиво. На думку посадовця, потрібно визначити дату, з якого положення набуде чинності, а заборони повинні діяти лише тоді, коли буде досягнутий компроміс щодо схеми руху транспорту, у питанні паркування тощо. Заборони повинні вступити в дію після затвердження такої схеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віктор Показати IP 14 Листопада 2017 13:25
Тепер лише по блату))
Иван Показати IP 14 Листопада 2017 15:33
Предлагаю поставить-оборудовать в парке таможенный пост. въезд-выезд-досмотр и т.п.
Ну і клоуни Показати IP 14 Листопада 2017 15:49
Зробіть платну парковку по 50 грн.То хоть буде медведів буде за що кормити.А так роздадуть між своїми перепустки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus