USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У центрі Луцька хочуть продати землю біля алеї сакур на П’ятницькій Гірці

21 Квітня 2021 08:00
Волинська ОДА готує документи для продажу з аукціону земельної ділянки у центрі Луцька, площею 0,0814 га.

Про це йдеться у розпорядженні голови Волинської ОДА № 182 від 14 квітня.

Зокрема, цим документом наданий дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки державної власності у власність шляхом продажу права власності на земельних торгах (аукціоні). Йдеться про ділянку, площею 0,0814 га [кадастровий номер: 0710100000:11:040:0064], яка розташована за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. П’ятницька Гірка, 2.
До слова, поруч розташоване приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина». З 1993 року там розміщувалась Волинська телерадіокомпанія. Наразі сама будівля перебуває у комунальній власності Луцької міської ради, інформують у відділі комунального майна міськради. Сама ж ділянка, яку готують до продажу, розташована обабіч, безпосередньо за Центром надання адміністративних послуг.
Свого часу тут був міський фонтан, який згодом зруйнувався. У 2014 році тут планували звести капличку імені Героїв Небесної Сотні. Пізніше територію виклали бруківкою, встановили лавки, а згодом на прилеглій ділянці висадили сакури.
Як повідомив директор КП «Парки і сквери міста Луцька» Богдан Феденчук, згадана територія, де висаджені сакури, не має офіційного статусу скверу міста, яким би опікувалося підприємство. Висадка на цьому місці сакур було міською ініціативою облагородити територію, реалізованою за кошти меценатів.

Раніше під час ремонтних робіт неподалік були знайдені людські останки, адже поруч було давнє церковне кладовище.

До слова, згідно з розпорядженням, змінюється і цільове призначення ділянки із «земель житлової забудови для експлуатації та обслуговування приміщень» на «землі громадської забудови для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку КВЦПЗ 02.03». Розроблення проєкту землеустрою доручили управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації. Також структурний підрозділ ОДА має провести експертну грошову оцінку земельної ділянки.

На питання, яка саме це ділянка і що на ній було раніше, заступник начальника управління, начальник відділу містобудівного кадастру, моніторингу та земельних відносин Волинської ОДА Степан Білан порадив написати офіційний запит. «Я ж не пам’ятаю адрес всіх», – пояснив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микола Показати IP 21 Квітня 2021 17:23
Коли вже нажеруться!? Скільки вже можна розбазарювати кожен пятачок!? Ні пройти не проїхати! Та залиште в спокої, хай буде людям сквер!
Лучанка Показати IP 21 Квітня 2021 19:52
Це-жах. У можновладців вже нема нічого святого.
андрій Показати IP 22 Квітня 2021 13:14
а парковку ви біля цнапа зробити не хочете?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus