USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У Туреччині та Сирії стався сильний землетрус: загинуло понад 200 людей. Оновлено

6 Лютого 2023 09:32
Мінімум 207 людей загинули та сотні отримали поранення внаслідок потужного землетрусу магнітудою 7,8 балів, який стався на півдні Туреччини та на півночі Сирії. Очікується, що кількість жертв зростатиме.

Про це повідомляє Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр, передає ТСН.

За його даними, епіцентр підземних поштовхів знаходився за 26 км від міста Газіантеп (населення близько 1,065 млн осіб). Вогнище залягало на глибині 10 км.

Після землетрусу, який стався о 4.17 ранку за місцевим часом, зафіксовано 42 афтершоки, магнітуда найсильнішого становила 6,6.

«Унаслідок землетрусу магнітудою 7,4, що стався в район Пазарджик провінції Кахраманмараш на південному сході Туреччини, станом на 06.30 за місцевим часом у семи провінціях країни загинуло 76, постраждало 440 осіб», – інформує Суспільне з посиланням на Анадолу.

Про це в понеділок, 6 лютого повідомили в Управлінні із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD).

Поштовхи відчувалися в довколишніх провінціях, переважно Хатаї, Османії, Адиямані, Газіантепі, Шанлиурфі, Діярбакирі, Малатьї та Адані.
У турецькій провінції Діярбакир завалився восьмиповерховий будинок. Крім того, руйнування є і в провінції Газіантеп – там теж зафіксували землетрус, але з меншою магнітудою. У країні оголошено найвищий рівень тривоги.
Не менше 16 будинків завалилося в турецькій провінції Шанліурфа після потужного землетрусу на південному сході країни, повідомила влада.
17-поверховий будинок обвалився в турецькому місті Адана внаслідок землетрусу, повідомив мер.

Турецьке агентство з управління стихійними лихами та надзвичайними ситуаціями повідомило про щонайменше 76 загиблих у семи турецьких провінціях. Агентство повідомило, що 440 людей отримали поранення, передає Слово і Діло з посиланням на AP.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що МВС, МОЗ, рятувальники та інші відомства почали усувати наслідки землетрусу.

У країні оголосили найвищий рівень тривоги.
Щонайменше 12 людей загинули у турецькій провінції Шанліурфа внаслідок землетрусу.

Підземні поштовхи відчули і північному сході Сирії. Зруйнувалася велика кількість будівель, є жертви, багато людей у пастці під уламками у північно-західній частині країни.

Шістьох загиблих вилучено з-під уламків житлових будівель у сирійських Алеппо та Ідлібі, повідомили місцеві ЗМІ.

За повідомленнями сирійських державних ЗМІ, кількість загиблих у контрольованих урядом районах країни зросла до 111, щонайменше 516 отримали поранення.

За останніми даними, пише Бабель, кількість жертв землетрусу на півдні Туреччини стрімко зростає. Вже відомо про загибель 284 людей. Поранених понад дві тисячі. Зруйновано понад 1 700 будинків. Рятувальники та місцеві жителі шукають під завалами тих, хто вижив. В країні оголошено надзвичайний стан.

У сирійській провінції Алеппо також велика кількість жертв. Там загинули 237 людей. Ще 639 отримали поранення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus