USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Туреччині ввели податок для туристів за проживання в готелях

9 Грудня 2019 17:14
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав закон про введення податку з туристів у розмірі 2% від вартості готельного номера. Документ опублікований в офіційній державній газеті і набрав чинності.

Повідомляє 9 грудня Інтерфакс-Україна з посиланням на видання TourismGuncel.

«Податок у розмірі 2% в готельному секторі Туреччини вводиться з 1 січня 2020 року. Прохання готельєрів відкласти його і знизити ставку не знайшли відповіді», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в перший рік податкова ставка складе 1%, з другого року – 2%. До бюджету податок будуть сплачувати готелі, пансіонати, гостьові будинки та інші засоби розміщення, що приймають туристів. Причому, податок для гостей буде оформлятися окремим документом.

В середині листопада парламент Туреччини ухвалив законопроэкт, який зобов’язує туристів, починаючи з 2020 року, платити податок на проживання в розмірі 2% від вартості розміщення. Передбачалося, що збір буде стягуватися з постояльців готелів, пансіонатів, курортних селищ, гостьових будинків, а також апарт- і бутик-готелів.

Раніше в Туреччині обговорювалося введення в 2020 році податку з готельєрів, які повинні були платити від 1% до 6% вартості номерів у бюджет. В результаті, парламентська комісія вирішила перекласти податок на туристів і змінити його ставку.

Обидва нововведення зустріли жорстку критику представників туристичної галузі Туреччини. Готельєри заявляли, що це може відлякати іноземних туристів і знизити їх доходи. Також, на їхню думку, новий податок не можна вводити зараз, коли галузь ще не оговталася від наслідків різкого зниження закордонного турпотоку в 2015 – 2016 рр.

Зауважимо, за перші десять місяців 2019 року Туреччину відвідали майже 1,5 млн українців, що на 12,4% більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зростання турпотоку з України зафіксовано у всіх регіонах Туреччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus