USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Варшаві Дуда вручив Зеленському найвищу державну нагороду – Орден Білого Орла

5 Квітня 2023 13:21
Президент Польщі Анджей Дуда зустрів у Варшаві президента України Володимира Зеленського, який прибув до польської столиці разом з дружиною Оленою.

Про це повідомляє Європейська правда.

Президент Дуда разом з дружиною Агатою привітали подружжя Зеленських у президентському палаці.

Церемонія зустрічі пройшла з військовими почестями та з оркестром.

Згідно з планом візиту, лідери двох країн проведуть переговори у президентському палаці. Опісля відбудуться переговори у складі делегацій.
Теми переговорів – військова допомога Україні, післявоєнна відбудова та шлях України до Європейського Союзу і НАТО, а також історичні питання.
О 18:00 заплановано спільний виступ Анджея Дуди і Володимира Зеленського.

Під час візиту Дуда вручив Зеленському Орден Білого Орла – найвищу нагороду Польщі.

«Орден Білого Орла є найстарішою й найціннішою польською нагородою. Її вручають видатним людям, які своїм життям зробили винятковий внесок у Республіку Польща. Важко приховати сльози зворушення, спостерігаючи за вашим служінням Батьківщині. Ви не покинули ні України, ні співвітчизників. Ви – взірцевий лідер держави і нації», – зазначив президент Польщі.
Це перший офіційний візит Зеленського до Варшави за час повномасштабної війни. Окрім того, президенти України і Польщі двічі перетиналися «у робочому режимі» в Жешуві – у грудні 2022-го і в лютому 2023 року.

Досі за час повномасштабної війни президент України лише двічі виїздив за кордон – для візиту до Вашингтона та однією поїздкою до Лондона, Парижа і Брюсселя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus