USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ватикані провели першу в світі пересадку серця від донора, хворого на коронавірус

12 Червня 2021 16:03
Лікарня Бамбіно Джезу стала першою в світі, яка виконала пересадку органа від донора, позитивного на SARS-CoV-2, пацієнту з негативним результатом.

Про це інформує УНН з посиланням на Vatican News.

Відповідно до даних Дитячої лікарні Ватикану 15-річному хлопчикові, який отримав нове серце, вводили моноклональні антитіла, щоб виключити ризик розвитку COVID-19. У комюніке пояснюється, що процедура вимагає схвалення як Національного центру трансплантології (NTC), так і Італійського фармацевтичного агентства (AIFA).

Професор Антоніно Амодео з лікарні Бамбіно Джезу пояснив, що «в педіатрії знайти підходяще серце для трансплантації складніше, ніж для дорослих». «У минулому році через пандемію і обмеження, прийняті для боротьби з поширенням вірусу, ці труднощі ще більше посилилися. Знаходження сумісного серця для трансплантації часто є унікальною можливістю. Ось чому ми зробили все можливе, щоб хлопчик зі списку очікування міг отримати орган, якого він чекав», – додав він.

У 15-річного пацієнта, який переніс трансплантацію серця, була дилатаційна кардіоміопатія – стан, який погіршує здатність серця ефективно перекачувати кров в організм. Частота захворювання серед дорослого населення становить приблизно 1 випадок на 2 500, але у дітей він вважається рідкісним – 0,57 випадку на 100 000 людей.

У черзі на трансплантацію підліток був з вересня минулого року. Його стан погіршився, і йому була зроблена операція з імплантації штучного серця, «рятівного мосту в очікуванні сумісного серця для трансплантації».

Всього за два тижні, з 4 по 19 травня, медичні бригади відділення кардіохірургії, кардіології та трансплантації серця і легенів лікарні Бамбіно Джезу провели в цілому 6 операцій з пересадки серця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 12 Червня 2021 17:02
це що, живу дитину розібрали на органи ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus