USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Чернівцях в'язні перерізали собі вени через хворого на COVID-19

25 Квітня 2020 16:56
У Чернівецькому СІЗО вранці 25 квітня трапився бунт в’язнів через хворого на коронавірус. Вони забарикадувалися в камерах, працівникам СІЗО довелося застосувати силу.

Про це OBOZREVATEL стало відомо із власних джерел.

За їхньою інформацією, причиною стало те, що 23 квітня у слідчий ізолятор прийняли хворого з підтвердженим COVID-19. Повідомлялося, що начальник СІЗО два дні намагався перешкодити цьому, однак на нього нібито натиснули з Мін’юсту.

Як розповів наш співрозмовник, особовий склад СІЗО вранці в суботу зібрали по тривозі. Виявилося, що три камери забарикадувалися, в’язні почали різати вени. У результаті працівникам довелося застосувати фізичну силу, призвідників заворушень ізолювали.

Джерело також повідомило, що працівники ізолятора почали писати рапорти на звільнення.

«Сьогодні вже подано п’ять рапортів. Обстановка дуже напружена», – додав співрозмовник.

Приміщення слідчого ізолятора дуже компактне й старе – побудовано ще на початку XIX століття (там існувала австрійська в’язниця). А створити відповідні умови, щоб ніхто більше не заразився, практично нереально.
За словами джерела, у СІЗО Чернівців, як і в більшості пенітенціарних установ України, велика проблема із забезпеченням масками, захисним спецодягом, дезінфекційними засобами та антисептиками. Відповідно, під загрозою опиняться як працівники СІЗО, так і в’язні.
Як повідомлялося, станом на 24 квітня у Чернівецькій області зафіксовано новий антирекорд захворюваності коронавірусом – 109 осіб за добу. Голова ОДА заявив, що якщо так триватиме і надалі, то є ризик продовження карантину аж до літа. Всього від початку епідемії на Буковині заразилися 1308 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оз Показати IP 25 Квітня 2020 19:46
Міністра малюську до них на екскурсію!
Володя до Оз Показати IP 25 Квітня 2020 21:23
А хіба це міністр??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus