USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Володимирі відбулися ігри чемпіонату України з футзалу серед жінок

11 Грудня 2022 17:39
У Володимирі 10-11 грудня відбулися матчі першого та другого туру групи «C» Вищої жіночої ліги з футзалу 2022–2023. Цьогоріч чемпіонат проводять у форматі з’їздів, де команди грають по кілька поєдинків в одному місті. У турнірі виступають два колективи з Волині – «Ладомир» із Володимира та луцький «Легіон-Університет».

Через повномасштабне вторгнення формат та календар нового сезону чемпіонату України з футзалу серед жінок довгий час були невизначеними. Лише на початку грудня Асоціації футзалу України прийняла рішення грати турнір з’їздами. Клуби розділили на три групи по чотири команди за територіальним принципом. Двійки кращих із кожного квартету пройдуть до фінального етапу.

У групу до «Легіон-Університету» та «Ладомиру» потрапили «Буг» (Сокаль) і «ДЮСШ-1» (Хмельницький). Обидва волинські колективи зіграли поєдинки першого туру 10 грудня.

«Ладомир» розпочав турнір матчем із «Бугом». Цей колектив відомий за виступами в чемпіонаті з футболу, але зимою дівчата беруть участь у футзальних змаганнях. Володимирчанки буквально знищили суперниць – 24:3. Лідерка клубу Вікторія Гірин відзначилася 12 разів. Окрім неї, забивали Тетяна Аполлоніна, Анастасія Котельчук, Божена Дуб, Марія Ігнатенко, Юлія Стець (тричі), а Мирослава Невар оформила покер. Ще один м’яч сокальські футзалістки забили у власні ворота.
«Легіон-Університет» боровся із «ДЮСШ-1». Луцький клуб функціонує понад 20 років і регулярно грає в чемпіонаті України. «Легіонерки» впевнено провели перший тайм, створюючи чимало небезпечних моментів. До перерви команда завдяки голу Юлії Худякової та дублю Анастасії Чернюк перемагала 3:1. Друга частина гри, на жаль, була за хмельничанками, які не лише відігралися, але й суттєво повели в рахунку. Відзначимо, що певні кадрові проблеми спіткали колектив із Луцька. Фінальний свисток зафіксував поразку «Легіону» – 4:8.
11 грудня «Легіон-Університет» та «Ладомир» зіграли поєдинок другого туру між собою. У волинському футзальному дербі розгромно тріумфували останні – 17:1. Вікторія Гірин цього разу вразила ворота п’ять разів. Також відзначалися Дуб, Довганик, Ігнатенко, Аполлоніна, Невар та Борковська. У складі лучанок забила Анна Мякота. Наприкінці гри воротарка «Легіону» Валерія Редька відбила удар з пенальті від своєї візаві Варвари Новікової.
У паралельному матчі групи «Буг» обіграв «ДЮСШ-1» із рахунок 8:7.
За підсумками першого туру «Ладомир» очолює групу «С», маючи в активі шість очок. «Легіон-Університет» йде на четвертому місці. Наступний з’їзд відбудеться впродовж 23–25 грудня в Луцьку. Тоді волинські клуби зіграють ще по дві гри.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото Яни Гайди та з фейсбук-сторінки ЖФК «Ладомир»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus