USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Волиньраді визнали незадовільною роботу керівника управління спорту

22 Квітня 2021 20:56
Депутати невдоволені роботою начальника управління у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації Ігоря Дмитришина (на фото). Вони рекомендують голові ОДА розглянути доцільність перебування його на посаді.

Про це стало відомо під час пленарного засідання сесії 21 квітня.

Напередодні звіт Ігоря Дмитришина слухали депутати на засіданні постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Голова комісії депутат Анатолій Вітів зауважив, що інформація у звіті не відображає конкретної роботи керівника профільного відомства.

«Значна частина вашого звіту присвячена тому, як обласна та Луцька міська ради на умовах співфінансування купували житло для провідних спортсменів області. А де ваша особиста заслуга в цьому? Ми хочемо почути, що конкретно робили ви як начальник управління», – зауважив він.

Також депутати висловили зауваження щодо черговості придбання квартир волинським спортсменам. Мовляв, на квартиру давно чекає легкоатлет Іван Банзерук, натомість помешкання придбали іншому спортсменові. Так само є питання щодо недофінансування стипендій паралімпійцям і закупівлі лука для переможниці «Ігор нескорених» Майї Москвич. У відповідь на це Ігор Дмитришин нарікав на недостатність фінансування.

Були зауваги й до того, що керівник профільного управління не подавав жоден об’єкт обласної комунальної власності на фінансування з ДФРР. Посадовець переконував, що було недостатньо коштів, а присутній голова облради Григорій Недопад зауважив: в області є чимало комунальних об’єктів, які виготовили проєктно-кошторисну документацію власним коштом та мають намір розбудовувати і вдосконалювати свою матеріально-технічну базу, однак жодного сприяння профільного відомства не мають.

Були претензії до роботи посадовця і в заступника голови облради Юрія Поліщука. «На Волині є 6 потужних ОДЮСШ. Усі вони сконцентровані в Луцьку і в них здебільшого займаються лучани. У той же час в інших містах та районах можна було відшукати хороших тренерів і відкрити філії цих спортивних шкіл і таким чином підняти рівень розвитку спорту серед дітей. Бо, не маючи дитячого спорту, ми ніколи не будемо мати високих олімпійських чи інших досягнень. В результаті ми втратили чимало спортивних шкіл в області і це напевно недопрацювання саме профільного управління, яке мало би регулювати та контролювати всі ці процеси», – вважає він.

Зрештою депутати визнали роботу управління у справах молоді та спорту незадовільною. А голові Волинської ОДА Юрію Погуляйку депутати рекомендували переглянути доцільність перебування Ігоря Дмитришина на посаді начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

На сесії до Ігоря Дмитришина виникло теж немало запитань. Так, депутати непокоїлися ситуацією, в якій опинилася секція боксу в Ковелі, котру виселили з ДЮСШ. Зауважували, що дітям не оплачують «ковідні» довідки для участі в змаганнях, а не всі спроможні їх оплатити. Також є питання щодо біатлону й забезпечення функціонерів.

Урешті депутати ухвалили проєкт рішення, запропонований комісією, і визнали роботу керівника управління незадовільною.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Суспільство Показати IP 23 Квітня 2021 09:36
Комусь дуже треба ця посада
... Показати IP 23 Квітня 2021 15:44
Ще б начальничка, екології погнали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus