USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У волинській громаді сімейна лікарка припинила виїзні прийоми

27 Травня 2021 12:06
Мешканці Смідинської громади не можуть скористатись послугами сімейного лікаря на виїзних прийомах і мусять добиратися до лікарки самотужки.

Про це стало відомо під час засідання сесії обласної ради.

Депутат Андрій Бокоч повідомив, що до нього за дорученням мешканців громади звернулась голова Смідинської громади Ковельського району Піцик Оксана Іванівна. Заявниця інформує про те, що жителі Смідинської громади з вересня 2020 року не можуть скористатись послугами сімейного лікаря.

Проблема у тому, що понад тисяча мешканців територіальної громади уклали договір із сімейним лікарем Сукач Оленою Павлівною, яка припинила здійснювати виїзні прийоми. Пацієнти змушені самотужки добиратись до лікарки на прийом, у тому числі хворі, які перебувають у важкому стані, та хворі яким встановлено позитивний результат тесту на коронавірус. Намагання залагодити проблему не дало позитивних зрушень, жодного варіанту вирішення проблеми запропоновано не було, зазначив депутат.

Адрій Бокоч зауважує: первинка колишнього Старовижівського району практично ігнорує потреби громади, а там, до слова, діє відремонтована амбулаторія. Керівництво громади навіть веде перемовини з іншими лікарнями первинки щодо забезпечення мешканців медичними послугами, але поки що вони в такій ситуації, коли лікаря в громаді немає.

Тож депутат просить обласне управління охорони здоров’я невідкладно вирішити проблему із забезпеченням жителів Смідинської ОТГ якісними послугами сімейного лікаря. Депутати підтримали запит колеги.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 27 Травня 2021 12:54
Реформи в дії, а скільки ще до отця небесного вони відправлять, одному йому відомо
Нострадамус Показати IP 27 Травня 2021 13:45
Хiба тiльки там!?... Це сталося скрiзь. Така iдея медреформи.
Маша Показати IP 27 Травня 2021 14:43
А педіатри хіба приходять до дому,в реєстратурі кажуть збивайте температуру і приходьте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus