USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Волинській інфекційній лікарні майже сотня хворих на коронавірус. Двоє – у реанімації

28 Вересня 2022 13:21
В обласній інфекційній лікарні коронавірусну хворобу станом на 27 вересня лікують у 90 пацієнтів, з яких 37 – діти. У реанімації перебувають двоє пацієнтів із COVID-19.

Про це розповіла тимчасова виконувачка обов’язків директора медзакладу Галина Морочковська, Суспільне.

Медзаклад, з її слів, розрахований на 180 ліжок, де медичну допомогу надають хворим із середнім та важким перебігом хвороби.

«Захворюваність зростає як серед дорослих, так і серед дітей. Більше таки хворіють дорослі. У реанімації киснезалежні пацієнти, кисень в нас проведений до кожного ліжка. Один із хворих в реанімації був на ШВЛ, його перевели на звичайний кисень», – каже керівниця лікарні.
Другий тиждень перебуває на лікуванні 82-річний Валерій Іванов. Каже: востаннє вакцинувався у березні цього року.

«Жінка спочатку захворіла, але вона на ногах переносить, а я від неї потрапив сюди 12 числа. Температура до 39 доходила, кашель був. Сьогодні самопочуття покращується, кашлю небагато, температури немає», – говорить чоловік.
Перебіг хвороби у пацієнтів такий же, як і минулого року. Чим раніше пацієнт звертається в лікарню, тим менша ймовірність розвитку тяжких ускладнень, – зазначила лікарка-інфекціоністка Оксана Зінчук.

«Кисневих пацієнтів вистачає, якщо є супутні патології чи вікові пацієнт, то вони потребують кисневої терапії, бо виражена задишка, супутні ускладнення йдуть, дихальна недостатність», – каже медичка.
Вперше на коронавірус захворіла Людмила Ковтунюк. Говорить: щеплення не робила через страх, вірусні захворювання раніше переносила в легкій формі.

«Потрапила в лікарню тиждень тому. Дуже повільно в мене просувається покращення, може вік такий. Ще вдома мені зробилося погано, почало боліти в плечах. Фельдшерка вдома почула хрипи і направила в лікарню, щоб під наглядом покапали і пролікували», – розповіла жінка.
Зі слів волинянки, думка про вакцинацію після того, як занедужала, змінилася. «Думаю, що таки потрібно вакцинуватися, тоді в легшій формі воно переходить, та хвороба», – додала Людмила Ковтунюк.

Як розповіла завідувачка відділу епіднагляду Волинського центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна, за останній тиждень в області захворіли понад 2,5 тисячі осіб, що майже на 50 % більше, ніж за попередній тиждень.

«На 24 % більше захворіло дітей. Спостерігається ріст і летальних випадків від ковіду. Минулого тижня померло 11 волинян, це дорослі від 53 до 87 років. Усі померлі мали хронічні захворювання», – говорить епідеміологиня.

Вберегтися від коронавірусу чи ускладнень хвороби допомагає вакцинація, миття рук і носіння масок, – додала Валентина Хомутінкіна.

Нагадаємо, у вересні через зростання захворюваності на коронавірус на Волині в обласному онкоцентрі обмежили відвідування пацієнтів. Усіх, хто потребує госпіталізації, тестують на COVID-19.

З 19 по 25 вересня на Волині зареєстровано 2544 випадки захворювання на COVID-19 (в тому числі дітей – 414, медичних працівників – 72):
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus