USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У волинській школі встановили енергоощадні вікна

20 Вересня 2018 13:08
У Перемильській загальноосвітній школі Горохівського району встановили енергоощадні вікна. Відтепер діти будуть навчатися не лише у світлих і просторих, а й теплих і затишних класах.

Вдалося реалізувати таку заповітну мрію для керівництва та колективу школи завдяки депутату обласної ради, керівнику фракції «УКРОП» Вячеславу Рубльову. Не обійшлося також без ініціативності Перемильської сільської голови Надії Маселко, пише прес-служба УКРОПу.

Активна громада, навіть віддалена від райцентру, здатна робити багато для своїх жителів. У цьому й переконалися перемильці. Розпочалася добра справа рік тому - від презентації спільного проекту ініціативної групи села та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Тоді місцева школа завдяки співфінансуванню отримала ноутбук, принтер, проектор, телевізор, дошку.

«Під час презентації результатів проекту вчителі школи продемонстрували на новенькій техніці Вячеславу Рубльову відеоролик про рідне село Перемиль. Депутат обласної ради звернув увагу на старенькі дерев’яні вікна у місцевому дошкільному закладі. От і запропонував допомогти у їх заміні, - розповіла сільська голова Надія Маселко. – Я сказала, що у садку ми уже самі справимося з вікнами, бо їх там не багато, а от якби у школі… Вячеслав Рубльов рекомендував порадитися з громадою і повідомити про рішення. От ми й домовилися спрямувати отримані кошти на заміну вікон у школі. Самі не вірили, що так буде. Але депутат поїхав і ми кошти отримали. Приємно, що є такі люди, які виконують свої обіцянки».


Після візиту укропівця сільські активісти скерували відповідного листа до голови обласної ради Ігоря Палиці і питання про виділення коштів із обласного бюджету у сумі 100 тис. грн депутати облради вирішили під час засідання найближчої сесії. Тепер вчителі, батьки і учні задоволені: попереду – зима, та вітри тепер не страшні, бо класи та коридори захищені новими вікнами.

Про це розповів Вячеславу Рубльову і вимушено переселений зі сходу України школяр Данило. Його надто тішило, що відтепер у школі стане затишніше. А ще хлопчина розповів депутату про свої турботи, бо дуже хотілося поділитися враженнями від життя у новому місці.


До слова, у Перемильській ЗОШ навчається 106 учнів із 4 сіл, окрім Перемиля, є діти з Гумнища, Богунівки, Липи та Стариків. Керівник школи і голова сільської ради дбають про навчальний заклад - у школі сучасні санвузли для дітей, охайні кабінети та коридори, старанно обладнані спортивний зал та кімната для загальношкільних заходів. І на майбутнє планів багато.

«Уже потребує ремонту підлога у школі, самотужки її підлатуємо до нового навчального року, але вже потрібно більш серйозно взятися за неї, - розповіла директор навчального закладу Тамара Пушкар. – А ще хочемо обладнати стадіон із штучним покриттям для занять спортом школярів».

За словами сільського голови, уже підготували проектно-кошторисну документацію для такого майданчика.

«У нас є непогана сільська команда, хлопці гарно грають. Підростає нове покоління. На день молоді традиційно проводимо не дискотеку, а спортивні змагання. Всі їх очікують і до них готуються», - додала Надія Маселко.

Вячеслав Рубльов ще під’їжджаючи до школи помітив шкільних спортсменів, які грали стареньким м’ячем у футбол, тому й потішив майбутніх футболістів двома новими м’ячами, ще й рекомендував давати їх молодшим школярам.


«Глянув на вашого м’яча і вирішив вам подарувати два нові, - зазначив депутат. - Якщо хлопці хочуть грати, то треба гарно тренуватися. Тоді зросте нова зміна футболістів, яка прославлятиме волинський футбол. Не потрібно зупинятися, варто впевнено йти до перемог! Приємно відвідувати громади, які хочуть розвиватися. Таким є бажання допомогти і сприяти. Голова обласної ради Ігор Палиця постійно підтримує ініціативи, орієнтовані на виховання і якісне навчання нашого майбутнього – дітей. Тому нам вдається швидко скеровувати фінансування на подібні прохання громад. Переконався, що і сільський голова, і директор школи, і керівник дошкільного навчального закладу дбають про найменших сільських жителів та молодь. Тому співпраця буде продовжуватися».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus