USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У столітній школі на Волині – нові вікна та спортінвентар

28 Березня 2018 09:27
Презентація двох проектів відбулася у ЗОШ І-ІІ ступенів села Завітне Ківерцівського району.

На умовах співфінансування Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та сільської громади вдалося встановити вікна в одній із класних кімнат, придбати тенісний стіл і спортивну стінку, інформують у прес-службі Фонду.



Також за сприяння народного депутата України Ірини Констанкевич за кошти з фонду соціально-економічного розвитку в навчальному закладі встановили ще вісім вікон в їдальні й коридорі та придбали комп’ютер. Презентація проектів відбулася за участі помічника народного депутата Олександра Мельничука та керівника Ківерцівського районного осередку партії УКРОП Миколи Вашкевича.



Школа в селі Завітне, згідно з документами, функціонує з 1929 року. Частина приміщення, де зараз навчаються діти, залишилася від німецької колони, яка була розташована в тодішньому хуторі Вицентувка. Пізніше школу двічі добудовували. Попри солідний вік, навчальні класи доглянуті й затишні. Тут відчувається рука доброго господаря та небайдужість батьків.


Директор школи Ніна Устимчук розповідає, що були роки, коли в класах навчалося по 25 дітей. Наразі в середньому – по 5 учнів. І батьки, і педагоги докладають зусиль, аби покращити умови навчання дітей. А проблем у школі чимало: відсутність внутрішніх вбиралень, спортзалу, нестача навчальних класів, старі комп’ютери, вікна та двері, потребують заміни й грубки, адже в школі пічне опалення.

– Грубки стоять у всіх класах. Їдальня й коридор не опалюються. У попередні роки ми усіляко утеплювали вікна, але це не допомагало. В коридорі все одно гуляв вітер. У сильні морози навіть підлоги не мили, бо вона вкривалася льодом. Коли замінили вікна, стало набагато тепліше, – пригадує директорка. – Через зруйновану дорогу наші люди не мають змоги діставатися на роботу в місто, у селі теж заробітку нема. Тому ми вдячні усім, хто нам допомагає.



Раді новому обладнанню і школярі. Діти в один голос кажуть, що люблять спорт. Попри те, що навчальний заклад не має спортивної зали, уроки фізкультури проходять у невеличкій кімнаті, учні показують хороші результати на спортивних змаганнях.

– Раніше в нас був старенький тенісний стіл, який не відповідав нормам. Діти звикали до нього, а на змаганнях їм було некомфортно, бо там стіл був інших розмірів. Коли поставили сучасний стіл, діти на перервах стояли у черзі, аби пограти в теніс. Після новорічних свят встановили спортивну стінку, то увага трішки перейшла на неї, – розповідає вчитель фізичної культури Людмила Карабан.



Помічник нардепа Ірини Констанкевич Олександр Мельничук зазначив: аби виховати здорову націю, потрібен сучасний спортивний інвентар.

– У Завітному невеличка школа. Таких навчальних закладів тисячі в Україні. Вони не отримують тієї підтримки, яку зобов’язана надати держава. За сприяння Фонду, народного депутата, з допомогою батьківського та педагогічного колективів вдалося реалізувати проекти, які покращать умови навчання завітненських школярів, – підсумував Олександр Мельничук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus