USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Волинському краєзнавчому музеї облаштовують унікальний мистецький простір

25 Листопада 2020 20:25
Волинський краєзнавчий музей отримав грант від Українського культурного фонду в рамках програми «Культура в часи кризи: інституційна підтримка». На ці кошти будуть реалізовувати проєкт «Музейний дворик». Зокрема, планують озеленити та облагородити територію внутрішнього дворику Волинського краєзнавчого музею, створити локації для творчості, культурного інтерактивного відпочинку та забезпечити загальний доступ до простору.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці музею.

Як розповіла у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини завідувачка відділу музейного розитку та екскурсійного забезпечення Валентина Машлай, проєкт покликаний створити некомерційний громадський мистецький культурний простір на відкритому повітрі для проведення творчих, просвітницьких та розважальних заходів. Слідкувати за реалізацією ідеї можна на сторінців проєкту в Instagram@muzeyny_dvoryk та за хештегами #muzeyny_dvoryk #volyn_museum #запідтримкиУКФ.
Втілити цю ідею в музеї задумали вже давно.

«Ще раніше, з початком карантинних обмежень, ми почали задумуватися над тим, як проводити заходи, адже основна наша діяльність – це виставки, екскурсії, лекції. Ми вже впроваджуємо нові форми роботи: квести, костюмовані екскурсії, аудіогід. Також ми почали експонування пересувних виставок на вулиці, перед входом у музей. В нас є музейний двір, затишний, але трохи занедбаний. Ми там вже проводили з дітьми деякі заходи: годували птахів, робили ніч у музеї. Тому вирішили зробити це місце більш культурним, облагородити його та забезпечити доступ більшого кола людей. Влітку, коли УКФ оголосили конкурс проектів, аби підтримати культурні установи в часи кризи, ми подали проект «Музейний дворик», - розповідає пані Валентина.Зараз, додає Валентина Машлай, відбувається підготовчий етап до облаштування території, озеленення, закупівля необхідних речей.

«Плануємо по максимуму до снігу, наскільки це можливо, зробити всі підготовчі роботи. Хоча запланований вигляд дворик матиме навесні. Тоді ми й втілюватимемо там усе, що задумали. А саме: виставки, пленери, лекції, концерти, квести, показ фільмів, презентації, свята, івенти, майстер-класи. Також в дворику буде куточок для дітей, місце психологічного розвантаження та фотозона. Ми запрошуємо всіх до співпраці, будемо раді бачити творчих та цікавих людей, організації та всіх бажаючих провести щось цікаве та пізнавальне», - зазначила працівниця музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus