USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинському селі мешкають усього дві сім’ї

29 Червня 2022 00:36
У волинському селі Чорний Ліс Торчинської громади Луцького району мешкають усього дві сім’ї. Тут оселилися два рідні брати зі своїми родинами.

Постійно в Чорному Лісі мешкають загалом четверо дорослих і 10-річний хлопчик, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Мешканець села Леонід Гаврилюк розповідає, що не є корінним жителем Чорного Лісу, але вже господарює тут 30 років. Саме в Чорному Лісі йому та брату виділили землю під фермерське господарство. Проживає разом із дружиною та сином.

Син Леоніда Гаврилюка ходить до школи в село Воютин. На навчання його відвозить батько.

У Чорному Лісі мешкає також Богдан Гаврилюк разом із дружиною. Дочки живуть за кордоном. Він із братом працює на землі.

«У 1992 році, коли нам тут виділили землю, в селі було 22 дорослих жителя та четверо дітей», – пригадує Богдан Гаврилюк.

До деяких будинків у Чорному Лісі приїжджають спадкоємці. Біля таких дворів покошено.
«1870 року російський цар дав вільне поселення на Волині німцям, голландцям і чехам. Може, я помиляюся. В цьому селі на початку Першої світової війни було 120 дворів. Це було доволі велике поселення. На той час тут були млин, парова машина, стояв електричний генератор, була ковальська і слюсарська майстерня, було училище, в якому навчали слюсарів і ковалів… Був і цегельний завод», – розповідає Богдан Гаврилюк.

Зараз у Чорному лісі до постійних мешканців доєдналися дві родини переселенців. Тому разом зі старожилами зараз тут живуть 12 людей, зокрема троє дітей.

Також до села приїжджають пайовики, які тут обробляють землю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus