USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У волинському селищі відремонтують протирадіаційне укриття

2 Жовтня 2022 17:09
Поточний ремонт приміщення захисної споруди цивільного захисту – протирадіаційного укриття – запланували провести у селищі Іваничі на вулиці Грушевського, 13. За цією адресою розміщена селищна рада.

Тендер на роботи на сайті Prozorro оголосила Іваничівська селищна рада. Торги триватимуть до 6 жовтня.

Очікувана вартість ремонту протирадіаційного укриття становить 502 тисячі гривень.

Згідно з технічним завданням, ремонт охопить вхід, аварійний вихід, два санвузли, кладову, кілька коридорів і кімнат.

Ідеться, зокрема, про такі роботи: протравлення цементної штукатурки, поліпшене штукатурення поверхонь стін, їх фарбування, очищення та фарбування стель, улаштування цементної стяжки, затирання бетонних поверхонь, мурування окремих ділянок простих зовнішніх стіл із цегли, свердління вертикальних отворів у залізобетонних конструкціях, прочищення вентиляційних каналів, заміна унітазів і умивальників, прокладання трубопроводів каналізації та водопостачання з поліетиленових труб, улаштування покриттів із керамічних плиток і облицювання ними поверхонь стін, заміна дверей, заміна вимикачів, розеток, освітлювальних щитків, світильників тощо.

Ремонт приміщення захисної споруди цивільного захисту в Іваничах мають закінчити до 10 грудня цього року.

Гарантійний термін на виконані роботи становитиме п’ять років.

Нагадаємо, після вибуху на АЕС потрібно стежити за напрямком вітру, який несе забруднені повітря та пил. Що ближче ви до епіцентру, то вищий ризик опромінення.

Читати ще: Волинський науковець розповів про дії в разі ядерного удару

Протягом перших годин після вибуху на АЕС необхідно насамперед захистити щитоподібну залозу, оскільки вона бере участь у виготовленні гормонів, які відіграють важливу функцію в обміні речовин. Тому після офіційного повідомлення про загрозу викиду потрібно прийняти профілактичну дозу калію йодиду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Alex Показати IP 2 Жовтня 2022 17:44
На Пушкіна в центрі Луцька так ніхто й не ремонтує протираіційне укриття, постійно заливає від дощу, води нема, світло догниває... :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus