USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У сервісному центрі МВС на Волині спростували фейк щодо сертифікатів відповідності

17 Лютого 2019 23:13
У Регіональному сервісному центрі МВС у Волинській області спростували недостовірні новини щодо сертифікатів відповідності при першій реєстрації авто. Вони залишаються необхідними.

Про це повідомили у прес-службі регіонального сервісного центру МВС.

Так, у відповідь на чисельні звернення громадян у сервісному центрі спростували недостовірні новини щодо сертифікатів відповідності, нещодавно поширених в медіа.

«Інформуємо: відповідно до чинного законодавства сертифікат відповідності є в переліку документів, необхідних для отримання послуги первинної реєстрації транспортного засобу на території України.

Цю вимогу регламентує стаття 31 Закону України «Про дорожній рух», в якій зазначено основні умови ввезення на територію України транспортних засобів. Зокрема, в статті говориться, що транспортні засоби, ввезені на територію України, підлягають перевірці на відповідність діючим екологічним нормам або повинні мати сертифікат, виданий уповноваженим на це Секретаріатом ЄЕК ООН адміністративним органом. Наразі дана норма є чинною та може бути скасована виключно через внесення змін до Закону України «Про Дорожній Рух».

В той же час, Уряд має на меті спростити процедуру митного оформлення та зменшити перелік необхідних документів для розмитнення транспортного засобу ввезеного з країни ЄС. Отже, зміни стосуватимуться виключно процедури митного оформлення. Процедура першої державної реєстрації не змінилась і сертифікат відповідності лишається в переліку необхідних документів», − йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ігор луцький Показати IP 18 Лютого 2019 09:35
Я теж читав в інтернеті,що сертифікати відмінили.То тепер українські змі теж фейк-змі?Знову зрада.
Просто до ігор луцький Показати IP 18 Лютого 2019 10:47
Вникни в суть - роозмитнення і держ реєстрація. Для першого, вони й не потрібні були(хоча деякі брокери брили на цьому гроші), а далі постановка в МРЕО, а там вони обов'язкові.
Семен Показати IP 19 Лютого 2019 00:23
А те що на авто до 1997 року сертифікат євро2 не дають, це так має бути? Можна розмитнити, а на облік не поставиш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus