USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У заражених COVID-19 вчені знайшли аномальну патологію

2 Травня 2020 09:53
Ірландські вчені виявили аномальну патологію організму людини, яка стає смертельною у разі зараження коронавірусом, заявив професор Джеймс О’Доннелл, який очолює Ірландський центр судинної біології в Дубліні.

Про це йдеться в науковому журналі Eurekalert, передає Кореспондент.

У статті наводиться спільне дослідження Ірландського центру судинної біології, Королівської колегії хірургів Ірландії і лікарні Сент-Джеймс. Згідно з його результатами, у пацієнтів з важкою формою COVID-19 спостерігалося аномальне згортання крові, що призводить до виникнення мікротромбів у легенях.

Так, науковці в процесі дослідження виявили сотні тромбів по всій легені, чого не спостерігається за інших типів легеневої інфекції.

Читати ще: Коронавірус затримується в повітрі у багатолюдних просторах. Дослідження

«Наші нові результати показують, що COVID-19 пов’язаний з унікальним типом розладу згортання крові, який в основному зосереджений в легенях і який, безсумнівно, сприяє високому рівню смертності, що спостерігається у пацієнтів з COVID-19», – зазначив О’Доннелл.

За його словами, ця особливість пояснює, чому під час важкої форми COVID-19 рівень кисню в крові різко падає.

О’Доннелл додав, що необхідно провести додаткові дослідження, щоб з’ясувати, чи можуть різні методи розрідження крові знизити ризик утворення згустків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus