USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ЗМІ розкрили ім'я підозрюваного в убивстві британського депутата

17 Жовтня 2021 12:23
Підозрюваного в тероризмі, заарештованого за підозрою у вбивстві після поранення високопоставленого депутата від консервативної партії Девіда Емесса звати Алі Харбі Алі.

Про це пише Українська правда з посиланням на Sky News

Вважається, що 25-річний громадянин Великобританії з сомалійським корінням раніше не був відомий службам безпеки. За словами джерела у Вайтхоллі, затриманий раніше був відомий урядовій програмі Prevent, яка спрямована на припинення радикалізації. Ця подробиця була вперше розкрита газетою The Guardian, яка повідомила, що його участь була нетривала.

Як з’ясувала The Sunday Times, повідомляє Новое время, Алі Харбі Алі є сином колишнього радника прем’єр-міністра Сомалі Харбі Алі Куллана, що проживає в Лондоні.

Куллан підтвердив, що його син, народжений у Великобританії, нині перебуває під вартою. Він також розповів, що до нього приходили поліціянти з відділу терористичних операцій Скотленд-Ярду.

Батько підозрюваного прокоментував вчинок сина журналістам.

«Я дуже травмований. Це зовсім не те, чого я очікував або про що мріяв», – заявив Харбі Алі Куллан.

Раніше у британській поліції повідомили, що 25-річний підозрюваний був «саморадикалізованим» одинаком, відомим антитерористичній поліції. Кілька років тому влада рекомендувала йому пройти програму Prevent, спрямовану на боротьбу з екстремізмом і радикалізацією громадян.

Алі Харбі Алі був арештований в п’ятницю на місці нападу на методистську церкву в Лі-он-Сі в Ессексі, де Девід Емесс проводив щотижневу операцію по виборчому округу.

Як зазначається, розслідування нападу веде Контртерористична поліція Скотланд-Ярду.

Як ми писали, 15 жовтня під час зустрічі з виборцями на британського депутата від правлячої Консервативної партії Девіда Емесса кинувся чоловік з ножем. Політик помер в результаті нападу.

Ножова атака на зустрічі Емесса з виборцями перегукується з вбивством депутатки Джо Кокс з Лейбористської партії в 2016 році всього за кілька днів до референдуму щодо Brexit.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сталін Показати IP 17 Жовтня 2021 13:21
Ставимо на чорне...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus