USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У ЗСУ підтвердили, що вагнерівці повернулися на фронт

27 Вересня 2023 15:38
Найманці «Вагнера» повернулися на території Східного угруповання військ. Частина з них переукладає контракти з Міноборони РФ і повертається з Білорусі.

Про це сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, передає РБК-Україна.

«Ми підтверджуємо, що вагнерівці присутні на території Східного угруповання військ. Це військовослужбовці ПВК «Вагнера», які були на території Білорусі. Зараз там розформовують їхні табори. Їм там було близько 8 тисяч. Зараз частина з цих бойовиків поїхала до Африки, а хтось переукладає контракти з міністерством оборони РФ і повертається сюди, на Схід України для взяття участі в бойових діях – і як інструктори, і як військовослужбовці», – розповів Євлаш.

Йдеться про залишки цього формування – близько 500 осіб, яке російське командування планує залучити у збройному конфлікті зі сторони РФ. Значної загрози, як раніше, вони нести не будуть. Євлаш зауважив, що ці люди справді є одними з найбільш підготовлених в російській армії, однак суттєвою загрозою, «геймченджером» вони не стануть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus