USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

РФ втратила наступальний потенціал, – ISW

16 Березня 2023 10:22
Темпи російського наступу знизилися, порівняно з попередніми тижнями. Наразі ЗСУ мають можливість відновити ініціативу на фронті.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW) за 15 березня.

Також наводиться заява спікера Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського спрямування Олексія Дмитрашковського, який заявив, що кількість наземних атак РФ на добу поменшала з 90-100 до 20-30. Дмитрашковський пояснив, що окупанти втратили наступальний потенціал через значні втрати живої сили і техніки.

«Російський наступ у Луганській області наближається до кульмінації, якщо вже не досяг її, незважаючи на те, що Москва перекинула на лінію Сватово-Кременна більшість підрозділів у складі щонайменше трьох дивізій», – йдеться у звіті.

Читати ще: За добу ЗСУ відбили 75 атак росіян, збили ворожий літак та 13 безпілотників, – Генштаб

В ISW вказують, що протягом останнього тижня росіяни досягли лише мінімальних тактичних успіхів у Луганській області. Водночас українцям вдалося провести контратаки та повернути деякі території у регіоні.

Фахівці також наголошують, що останні кілька днів фіксується помітне зменшення кількості атак у Бахмуті і навколо нього.

«Засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин нещодавно поскаржився, що через брак боєприпасів та важких боїв довелося розширити оточення міста», – зазначили в Інституті вивчення війни.

Аналітики припускають, що наступ російських окупантів на Бахмут дедалі більше наближається до кульмінації.

«Росіяни не ведуть активних чи успішних наступальних операцій на інших ділянках фронту, і оскільки темпи сповільнюються, то українські сили мають більше можливостей відновити ініціативу», – додали у звіті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Березня 2023 11:02
щось медики в госпіталях іншої думки
Патрiот Показати IP 16 Березня 2023 11:20
Да да цiм вiрити-себе не поважати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus