USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцькій школі вчаться німці

17 Жовтня 2011 14:41
Восьмеро школярів із Німеччини перебувають у Луцьку в рамках програми співпраці та обміну навчальними програмами з загальноосвітніми навчальними закладами міста Луцька за підтримки професора Карла Германа Крога, керівника громадської організації «Мости в Україну».
Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.
Протягом тижня німецькі діти зі школи «Фреденсталь» навчалися у гімназії № 4 імені Модеста Левицького. Вони відвідували ті ж уроки, що й наші школярі.
Також для них було організовано ряд екскурсій історичними та визначними місцями Луцька.
У міській раді з німецькими школярами зустрілися міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, який нещодавно повернувся з Німеччини, начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, директор гімназії № 4 імені Модеста Левицького Олександр Мишковець.

Під час зустрічі градоначальник привітав школярів і висловив вдячність кураторам навчальних програм, розпитав про враження гостей від перебування в Луцьку, навчання в гімназії. Також Микола Романюк заочно подякував професору Крогу, завдяки якому стала можливою реалізація освітніх програм між навчальними закладами. Міський голова побажав дітям, щоб «набуті стосунки стали в нагоді» і зазначив, що Луцьк всіляко налагоджуватиме добросусідські відносини з іншими країнами в культурному плані та розвитку співпраці у галузі бізнесу.
Своєю чергою, Олександр Мишковець розповів, що у березні 2012 року планується візит 15 луцьких школярів у місті Герфорд. Співпраця між луцькою гімназією та німецькою школою «Фреденсталь», звідки прибули діти, триває уже протягом двох років.
Діти одного віку мають можливість спілкуватися, ділитися досвідом і, при цьому, удосконалювати вивчення іноземної мови. «Дружня нам німецька школа стає осередком української культури в Герфорді», - зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Kapitoshka Показати IP 17 Жовтня 2011 21:50
правильно: Фріденсталь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus