USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькій їдальні бачили тарганів

18 Березня 2010 14:55
В улюбленій їдальні журналісти газети «Відомості» помітили тарганів – одного живого та двох трупиків на батареї.
З питанням про санітарний стан їдалень та інших закладів громадського харчування газета звернулася в Луцьку міськрайонну санепідемстанцію.
За словами спеціаліста відділу гігієни харчування Олени Петриченко, СЕС давно не пересікалися з тарганами у закладах харчування.
«Ще років 8-10 тому через нашестя цих паразитів доводилося закривати підприємства, сьогодні ж їх практично не виявляємо. Тарганів могли завезти з якимись продуктами, які тривалий час зберігалися на складі»,- зауважила Петриченко.
Фахівець запевняє, що всі заклади громадського харчування заключили угоди з підприємствами, що проводять профілактичні деззаходи. Планова профілактика проводиться раз у місяць. При потребі дезинфекцію роблять додатково.
Щоправда, є й порушення, які виявляють фахівці СЕС під час перевірок.
«У закладах громадського харчування основним порушенням є те, що вони перевищують можливості затвердженого асортименту, намагаючись задовольнити своїх замовників на різні святкування.
У переліку затвердженого асортименту, який має кожен заклад, зазначено, що в ньому можна приготувати по складності страви. Коли ж для приготування якоїсь страви немає відповідних умов це може привести до того, що ця їжа буде виготовлена з недотриманням технологічного режиму», - розповідає Олена Петриченко.
Крім того, зазначає фахівець, меню їдалень не повинне повторюватись два дні поспіль.
«Страви, які залишилися у їдальні після робочого дня, вважаються харчовими відходами. Їх працівники закладу мають списувати. Меню з попереднього дня не повинно повторюватися наступного», - каже Петриченко.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Жека Показати IP 18 Березня 2010 15:51
А кто из Вас вообще видел тараканов в паследнее время? Я подумал тема статьи - тараканы как вымирающий вид ))
Гуцул Показати IP 18 Березня 2010 17:59
Как только появилась сотовая связь, так и пропали тараканы. Чему бы такому появиться, чтоб ещё муравьи исчезли?
Вікінг Показати IP 18 Березня 2010 20:24
МОже ми здоровіші харчі будемо їсти. Якщо таргани їдять, то й нам можна.
Паша Показати IP 18 Березня 2010 21:07
Оце дожилися вже й таракани від голоду вмирають)))
Александр Показати IP 18 Березня 2010 22:15
Ревет сынок. Побит за двойку с плюсом, Жена на локоны взяла последний рубль, Супруг, убитый лавочкой и флюсом, Подсчитывает месячную убыль. Кряхтят на счетах жалкие копейки: Покупка зонтика и дров пробила брешь, А розовый капот из бумазейки Бросает в пот склонившуюся плешь. Над самой головой насвистывает чижик (Хоть птичка божия не кушала с утра), На блюдце киснет одинокий рыжик, Но водка выпита до капельки вчера. Дочурка под кроватью ставит кошке клизму, В наплыве счастия полуоткрывши рот, И кошка, мрачному предавшись пессимизму, Трагичным голосом взволновано орет. Безбровая сестра в облезлой кацавейке Насилует простуженный рояль, А за стеной жиличка-белошвейка Поет романс: "Пойми мою печаль". Как не понять? В столовой тараканы, Оставя черствый хлеб, задумались слегка, В буфете дребезжат сочувственно стаканы, И сырость капает слезами с потолка. Саша Черный (1909) Тоже проблема - тараканы в столовой. А куда им - в парилку ?
Студент Показати IP 19 Березня 2010 00:02
А в Педагогічному коледжі Вони по їдальні табунами ганяють. Там власник їдальні ПП, до нього не достукаєшся, відмажеться, вже булочка з протухлим варенням 2 грн коштує, а на зупинці смачна за півтори.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus