USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У луцькому дитсадку знайшли скарлатину

12 Квітня 2013 16:54
Два випадки захворювань на скарлатину зареєстрували у луцькому дитсадочку №35.

Інформацію у телефонному коментарі «ВН» підтвердила лікар-епідеміолог Луцької СЕС Людмила Каліщук 12 квітня.

За її словами, у старшій групі №2 дитячого садка №35, що у Луцьку, зареєстрували два випадки скарлатини. Навіть встановили карантин тривалістю 7 днів – з 3 по 9 квітня.

На запитання, чи дійсно у дітей виявили скарлатину, Людмила Каліщук відповіла: «Скарлатина була у дітей. Це крапельна інфекція, не регулюється ніякими щепленнями, нічим… Тільки вологе прибирання провітрювання і ізоляція дитини на період карантину… Багато її немає, поодинокі випадки».

Так, окрім цих двох випадків більше наразі зареєстровано не було.

Завідувач луцького дитячого садочку №35 Віра Біжук зазначила, що підозра на два випадки у дітей зі старшої групи закладу була, але випадки захворювань на скарлатину не підтвердилися. Мовляв, у цій групі зробили 7-денний карантин, який закінчився у середу, 10 квітня.

«З санстанції мені телефонували за двоє діток, в яких нібито виставлена скарлатина. І більш ніхто не телефонував ні за одну дитину… 2-ого і 3-ого числа дітки захворіли, так думали. І все. Іще незрозуміло чи то була скарлатина», - зазначила завідувач.
З її слів, після цих двох випадків ніхто не захворів. «Я так думаю, що це не є скарлатина, просто це якась така реакція на ангіну, бо горло було червоне…», - додала вона.

«Якщо є дитяча інфекція, то вона йде по всій групі… Ті батьки, які зверталися до лікарів, то лікарі самі точно не знали: а давайте ми поставимо, то не зашкодить… Діти захворіли чимось, була висипка, але лікарі самі не знають, що то було таке. Підозра на скарлатину. Одній дівчинці виставили, а наступного дня сказали – ні, це не скарлатина», - підсумувала Віра Біжук.

«Волинські новини» спробували взяти коментар щодо цього у Волинській обласній інфекційній лікарні, однак його не надали. Тож, очікуйте продовження цієї історії...
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ViNaPa Показати IP 15 Квітня 2013 14:12
Завідувачка в агонії 101 раз сказала, що то була не скарлатина.)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus