USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку на мітингу захищають українську мову. ФОТО

4 Липня 2012 13:08
На пікетування Волинської ОДА, організоване на захист української мови, завітали до сотні волинян. Мітинг організувала «Свобода», а долучилися представники Волинського братства вояків ОУН-УПА та діячі окремих громадських організацій.

Акція на захист української мови та проти ухвалення «мовного» законопроекту відбувся 4 липня біля стін облдержадміністрації Волині.

«Ми закликали долучитись до пікетування всіх, хто може. На жаль, представників інших опозиційних сил тут немає. Хоча буквально вчора в Києві ніхто не розбирався, хто з якої партії, всі стояли, щоб захистити Український дім. Не залежно від політичних партій», - висловився з цього приводу депутат Волинської облради Олександр Пирожик.

«В законі є норма про те, що в регіонах, де проживає 10% неукраїнців, місцеві органи влади вправі вводити другу державну мову. Це означає, що 10% неукраїнців у більшості областей диктуватимуть волю 90% українців в українській державі», - зазначив він.

«Тому, якщо ми візьмемо карту України, матимемо кілька «державних» мов на Буковині, на Закарпатті, в Криму… Україну просто розірвуть! Це пряме порушення Конституції, в якій чітко записано, що єдина закріплена державна мова – це українська. Що ми матимемо? Ми просто висмикнемо цеглинку з фундаменту незалежності. Йдеться про те, що мова – це один з атрибутів державності, без якого держава не може існувати. Так само, як і без нації, кордонів…» - додав політик.

Щодо практичних кроків, які готує опозиція, Пирожик зауважив, що такі вироблятимуться в ході розвитку подій. Мовляв, тільки вчора «свободівці» зібрались і прийняли рішення про проведення пікетування. «У Києві вже вчора поставили палатки. Не знаємо, як там зараз розгортаються події, однак нашого лідера-керівника Анатолія Вітіва терміново викликали до Києва. Час такий зараз… революційний», - висловився депутат.

На запитання, чи готуватимуть партійці офіційне звернення до ОДА, Пирожик зауважив, мовляв, якщо таке буде, то хіба що про відставку голови ОДА Бориса Клімчука.

Із подібним закликом виступив і депутат Луцької міськради Святослав Боруцький. Зокрема, оголосив що збиратимуть охочих їхати на акції протесту до Києва.

Зокрема, Пирожик нарікав на тих депутатів, які не голосували, а взагалі були відсутні на засіданні.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Грыцько Показати IP 4 Липня 2012 13:09
Повылазило полторы калеки...:) Захыстылы...
Ігор до Грыцько Показати IP 4 Липня 2012 13:57
Щоб тобі вже повилазило - москалю недобитий!
Ха до Ігор Показати IP 5 Липня 2012 19:56
То ти недобитий, хохол. Недобитий поляком, турком, австро-угорцем, литовцем, німцем... Все історію були рабами, зі своєю хатою зкраю.
Лучанка Показати IP 4 Липня 2012 14:17
Підтримую Ігоря!
Кіндрат Показати IP 4 Липня 2012 14:30
Той хто не читав закон той і повилазив на площу !!! Читайте закон, скільки можна з неосвідченими людьми жити і будувати Україну яку самі відстоюють?
Народ Показати IP 4 Липня 2012 14:33
Ого скільки людей!!! зразу видно як всі хлинули захищати мову!!!
Ігор Показати IP 4 Липня 2012 15:20
До Кіндрата. По твоєму слову "неосвідченими" видно,який ти ОСВІЧЕНИЙ!
Бояринъ Показати IP 4 Липня 2012 15:21
Поддерживаю Грицька! Ігор и Лучанка самозванка-вы галичане отпрыски недобитые
Лучанка до Бояринъ Показати IP 4 Липня 2012 17:28
От набити б твою москальську пику!Комуняцька зараза....
))) до Бояринъ Показати IP 5 Липня 2012 00:06
ПНХ, МОСКОВИТ )
Ігор Показати IP 4 Липня 2012 15:22
ОсвіДчуйся в любові до кацапів!
33квартал Показати IP 4 Липня 2012 15:29
народу...даже 100 человек не набралось..видать денег нет,все пропили))Одно только название..свобода.
D Показати IP 4 Липня 2012 15:37
Какие молодцы!
Кіндрат Показати IP 4 Липня 2012 16:06
Краще б вони захищали свої доходи, як можна прожити на 1000 грн сьогодні?
Совість Волині Показати IP 4 Липня 2012 18:20
Ох и "велилюдне віче" :)))
Хатуль Мадан до Совість Волині Показати IP 5 Липня 2012 01:32
ти саньок і стільки не збереш)))
Макар Показати IP 4 Липня 2012 18:36
Якщо хочеш добре жити-побудуй свою державу,яка буде тобі створювати нормальні умови,для заробляння грошей і захищатиме тебе від злодіїв та бандитів.Така держава є в переважної більшості європейських народів.В українців нема власної держави.Те ,що ,існує під назвою Україна ,в кращому випадку нам мачуха.Нам не дають заробляти на нормальне життя,нас б*ють в міліції і оббріхують в суді,нас калічать в лікарнях за наші гроші...В нас відбирають рідну мову!Ми, помилково,повірили,що в 1991році постала Україна-наша українська держава.Нас обдурили,прапором,гербом та гімном.Нас купили задешево.Щоб побудувати власний дім-потрібно багато прикласти праці,поту,часом і крові,а те що нам видають за ,нібито наш дім,насправді є арендована комунальна квартира і з кожним роком проживання в ній,це стає більш очевидним.Так,що історія здобуття незалежності українцями продовжується...далі буде...
Бузына оязыке и язычестве Показати IP 4 Липня 2012 19:43
Надоели разговоры о душе, нации и прочих абстракциях, которыми двадцать пять лет забалтывают нас хитренькие дядьки и тетки, изображающие любовь к Украине. Никакой души, нации и Украины они не любят. Они любят только «гроші», сало и теплые места в Верховной Раде. Если у кого-то из них сегодня истерика из-за языкового закона, это их проблема. Если кто-то из них хочет голодать, пусть голодает. Значит, объелся и хочет последней радости — публичной диеты под присмотром телекамер. Для них все это — шоу. А для меня, повторяю, русский язык — рабочий инструмент.
Любомльчанин Показати IP 4 Липня 2012 21:15
Кацапська голота хоче щось доказати?... Щось не подобається - чемодан, вокзал, рассєя...
ната Показати IP 5 Липня 2012 00:02
кацапів на гіллякі...повісити за я....кі...
Хатуль Мадан Показати IP 5 Липня 2012 01:32
Коли мовний закон проходив перше читання, ВР під шумок урізала пільги афганцям і чорнобильцям. Тепер - далі: http://blogs.korrespondent.net/users/blog/paucipavlyuk/a69864 Жріть пакращення і закушуйте язиком, громадяни!
kamil Показати IP 5 Липня 2012 09:59
питання: нахера скрізь малювати прапор упа???????
Dekka до kamil Показати IP 17 Квітня 2013 07:10
це не прапор упа
Поліщучка Показати IP 5 Липня 2012 10:29
Шановні!Хто кому забороняє говоритина на тій мові, яка йому ближча?Ніколи львів'янин не буде говорити російською і харків'янин українською.Демократична держава повинна дослухатись і до одних і до других.І взагалі скільки б проблем.
Сергій Показати IP 5 Липня 2012 12:49
Харків*янин ще в 50-х розмовляв переважно українською,в в кінці 80-х російською вже розмовляла більшість молодих лучан,і якби не проголошення незалежності України-Луцьк,вже був-би російськомовним містом.Нова путінська російська імперія ,неховаючись ,говорить, словами своїх чиновніків,що"Россия заканчиваеться там ,где заканчиваеться русский язык".Так,що не думайте,що мова,це просто засіб спілкування-це велика політика.Схаменетеся тоді,коли, одного дня вашому сину прийде повістка на службу в російську армію-"защищать отечестао" а через кілька місяців місяців -цинкова труна.Тоді.може зрозуміете"поліщучки"-що вы прс...ли.
Спеціально по кацапськи, щоб зрозуміли умніки Показати IP 5 Липня 2012 13:42
И почему ето Киевская Русь стала именоватся Россией? Слово еще такое "Россия" или "Москва", вот что значит слово Москва, может от староруского (кстати в былые времена "руский" писалось с одной "с") "морква"? (сейчас "морковь"). А почему русский а не руский? Зачем там две буквы "с"? Ето Киевские Князи приехали на территорию Москвы, местные обоссались и добавилась еще одна буква "с"? Жду критики, ето все на что вы способны, отвечать на оскорбления не буду, ато в слове "Россия" ещеодна"с" появится
DED Показати IP 5 Липня 2012 19:13
Читаю та офігіваю - яка нам Європа, якщо ми один з одним домовитись не можемо... Трагічно... А народ всюди однаковий, що в нас, що в них...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus