USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку охоронятимуть усі без винятку кладовища, - Вікторов

6 Липня 2010 12:49
Луцьк стане єдиним містом на Волині, де всі міські кладовища знаходитимуться під охороною.

Про це повідомив департамент інформаційної політики Луцької міськради з посиланням на директора комунального підприємства «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Олександра Вікторова.

Попри вимоги закону «Про поховання та похоронну справу», абсолютна більшість кладовищ у державі не охороняються. Причина – відсутність коштів. Не є винятком Луцьк, де із п’яти міських кладовищ охороняється лише те, що поблизу Гаразджі.

«Відповідно до закону, на кладовищах можуть бути розташовані об'єкти похоронного призначення. Таким чином, ми можемо розмістити на них малі архітектурні форми, у яких здійснюватиметься прийом замовлень на ритуальні товари та послуги, виставку пам'ятників та інше. Прибутки від реалізації яких можна буде спрямувати на оплату охорони, встановлення відеонагляду», – переконує Вікторов.

«Звичайно, така охорона не гарантує вирішення усіх проблем. Але значно підвищує ймовірність збереження цілісності могил і намогильних споруд, попередження фактів вандалізму та крадіжок. Такі нововведення не тільки розгалужать мережу збуту ритуальних товарів та послуг, принесуть підприємству додаткові кошти, а й допоможуть міській владі виконати вимоги законодавства щодо охорони місць поховань та дадуть приклад іншим територіальним громадам», – зазначив директор спецкомбінату.

Щоправда, невідомо: коли саме спецкомбінат запровадить тотальну охорону цвинтарів. Напевно, після того, як малі архітектурні форми дадуть прибутки, які потім спрямують на зарплати сторожам?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Man Показати IP 6 Липня 2010 19:52
Хабарник страшний той Вікторов...
алекс до Man Показати IP 8 Серпня 2011 08:19
Зроби що небудь для людей...а писати кожен може! Сидиш там за мускулистим а сам в штани наклав...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus