USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку поки що не заборонятимуть продаж алкоголю біля шкіл

17 Лютого 2011 15:52
Виконком Луцької міської ради 17 лютого вніс зміни щодо рішення від 20 січня про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів на територіях поблизу загальноосвітніх навчальних закладів.

Нагадаємо, що рішення повинне було набрати чинності з першого березня.

Однак у зв’язку з необхідністю проведення процедури введення регуляторного акта воно буде відтерміноване до першого травня. Протягом цього часу мають відбутися громадські слухання щодо цього питання.

Виконком визначив також, яку відстань вважати «стометровою зоною навколо шкіл». Так для кіосків 100-метрова зона починатиметься від огорожі школи, а для стаціонарних (кафе, ресторанів, барів) – від головного входу до навчального закладу.

Та хто вас питає?..


Як вважає голова Волинського відділення Української спілки промисловців та підприємців Юрій Анцух, в законодавстві передбачена заборона торгівлі алкоголем на території навчальних закладів, однак про певну територію навколо неї мова не йде.
Водночас, за словами Анцуха, необхідно вислухати й думку підприємців стосовно заборони продажу алкоголю вночі. Адже згідно зі статтею 30 Закону України «Про місцеве самоврядування» встановлювати режим роботи виконком може для комунальних підприємств. А в числі приватних – режим роботи повинен погоджуватися з підприємцями.
«Я не виступаю за те, аби горілку продавали на кожному кроці. Однак є процедура і є закон. Підприємці також мають сім’ї і працюють відповідно до своєї рентабельності. Аби перестроїтися, потрібен час», - зазначив Анцух.
Чому Романюк змінив думку про СПП?
Заступник міського голови Святослав Кравчук зазначив, що немає норми закону, яка б заборонила міській владі встановлювати режим роботи і обмежувати продаж алкоголю.
На таке твердження Анцух апелює, що у своїх рішеннях виконком повинен дотримуватися нормативно-правових актів, які таких повноважень не передбачають.
Окрім того, Юрій Анцух заявив, що рішення про заборону алкоголю не стосується закладів ресторанного типу, а лише роздрібної торгівлі, що ставить у нерівне становище суб’єктів господарювання.
А от міський голова Микола Романюк, почувши аргументи Анцуха, заявив, що змінив думку про спілку промисловців та підприємців не в найкращу сторону.
Заступник прокурора міста Олег Юрченко запропонував заборонити будь-яку торгівлю в нічний час. Тоді алкоголь уночі продавати не буде ніхто.

Довідково:

Стаття 30 Закону України «Про місцеве самоврядування» дозволяє міській раді «встановлювати за погодженням з власниками (підкреснення «ВН») зручного для населення режиму роботи розташованих на відповідній території підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно
від форм власності».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
хорвaт Показати IP 17 Лютого 2011 16:44
Прaвильно, бо дe ж будуть дити похмeлятись?
VSC Показати IP 17 Лютого 2011 17:10
директора школа против запрета на продажи алкоголя. Они ведь откат получают от продавцов. Может проще родителям платить директору, дабы компенсировать потери, а продажу алкоголя все-таки запретить?
Стрийко до VSC Показати IP 17 Лютого 2011 17:52
Відкати директорам? У Вас є факти, чи це просто здогад?
VSC до Стрийко Показати IP 17 Лютого 2011 17:55
Слухами земля полнится. (Русская народная поговорка).
Знаю! Показати IP 17 Лютого 2011 17:57
Відкрию маленьку таємницю: у п. Анцуха є ларьочок поруч з входом 21 школи, в якому продається ...пиво. Так от, самі собі дайте відповідь на питання: чому п. Анцух захищає (спираючись на норми законодавства)право перебування подібних закладів біля шкіл. До речі, дітки його вже виросли, і йому глибоко...байдуже, що він травить ваших дітей.
Зиновій Пипка Показати IP 17 Лютого 2011 17:58
Ну так авжеж заборонили швиденько ні кого не питаючи. Бо є вказівка від Бориса Петровича. А підприємці - хочуть не хочуть - муситимуть підкорюватися, бо якщо оскаржуватимуть заборону - на них наскорить КРУ, податкова і вся чесна команда. Проблема п"яних малолєток не вирішиться, якщо 100 метрів навколо шкіл заборонити продавати алкоголь. Невже, якщо дитині захочеться хильнути - вона 101 метр не пройде? Проблема в тих продавцях, які продають бухло малолєткам, а міліція їх контролює не належно. Провинився - відбирайте ліцензію, а не беріть на лапу. Проблема в тих батьках, які не контролюють на які потреби йдуть кишенькові гроші. Даєте бабло, аби менше спілкуватися з власною дитиною і аби вона від вас відстала. Так на холєру було її народжувати? Проблема в тих контролюючих органах і чиновниках, які беруть хабарі, а натомість ці гроші не йдуть на облаштування спортзалів для дітей. Де клуби спортивні? Ви бачили які там снаряди? Ви знаєте з якого року там мати? Проблема тої держави, де пиво виступає головним спонсором футбольних матчів. От у чому проблема алкоголізму серед дітей. У мене все.
Exaboto до Зиновій Пипка Показати IP 17 Лютого 2011 20:13
+
Anti-Mafia Показати IP 17 Лютого 2011 18:54
Вражає некомпетентність нинішньої (та й минулої) луцької влади, адже таке рішення ("Про впорядкування торгівлі тютюновими виробами ") було прийняте, ще в квітні 2005 року... і вперто ігнорувалось командою Шиби... А в ньому були передбачені і заборони, і 100 метрові зони.... А приймалось воно саме тоді, коли секретарем ради був пан Кравчук, а мером пан Кривицький - нинішня команда Романюка .... Що це - амнезія, чи незграбна спроба піару...?
Підполовник Показати IP 17 Лютого 2011 21:41
Особливо сподобалась позиція заступника прокурора: "Давайте заборонимо торгівлю в нічний час. Тоді алкоголь уночі продавати не буде ніхто."???? А сам то знає, що продавати будуть - на точках, таксисти, цигани - а прокуратура буде їх кришувати - і мати з того відкати. Ці бля-скі кривоохоронці тільки й думають як з людей останні соки висмоктати - кровосісі!!! Ще й підгавкує там де не його робота. Йди краще злодіїв шукай - роботяга!!!!
Ксю Показати IP 18 Лютого 2011 21:21
Для Хорвата і для VSK!!!!!!!!!!!!!!!!! Ви скажіть де взагалі живете, в якій країні і в який час? Це підприємець винен в тому що ви не маєте часу виховувати своїх дітей, чи директор? Якщо я для своєї дитини завжди знаходжу час, то я знаю на 100% чим вона займається і в школі і поза нею! А не скидати свої проблеми не відомо на кого. А на рахунок похмелятись, то якщо ваша дитина це робить то впершу чергу винуваті Ви. Правильно, для чого дозволяти малим підприємцям торгувати, якщо весь бізнес можна направити в супермаркети і заправки. Скажіть де логіка? Якщо бар розташований від входу 101 м. то можна спиртне продавати, а якщо продуктовий магазин 300м (100м від огорожі, а як кожен знає територія у шкіл дуже велика)- то ні! Абсурд! В першу чергу треба дітям організовувати дозвілля, а не шукати винних що саме ваша дитина спивається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus