USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку постане нова церква. ФОТО

15 Липня 2011 14:20
У районі автозаводу в Луцьку з’явиться нова церква – вже навіть заклали перший камінь під будівництво релігійної споруди.

Як повідомили у Волинській єпархії Української православної церкви Московського патріархату, ввечері 10 липня на місці майбутньої церкви зібралось понад півтисячі лучан.

Цього дня освятили місце та заклали символічний перший камінь нового храму.

Служіння відбувалось під керівництвом очільника Волинської єпархії, митрополита Луцького і Волинського Ніфонта.

Храм називатимуть Свято-Воскресенським, а його настоятелем обрано протоієрея Іоанна Сургента.

У своєму вітальному слові Ніфонт наголосив на великому значенні храму у житті християнина.

«Він ніби магніт, який збирає тих, хто рідний по духу Господу Ісусу. І хоча зараз християнами називають себе багато людей, істинним християнином є той, хто серцем усім своїм життям лине до храму Божого», – висловився керуючий єпархією.

Проте коли храм постане у єпархії не знають – будівництво розпочнуть, коли назбирають потрібну суму благодійних внесків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Роман Показати IP 15 Липня 2011 15:51
І знову МП... банда в рясах, по іншому не скажеш....
TFA Показати IP 15 Липня 2011 17:25
У мене таке враження від КП
Оо Показати IP 15 Липня 2011 21:22
"І знову МП... банда в рясах, по іншому не скажеш..." Сам ти бандит! А ще й дурень. Це що, якщо МП церкву відкриває, то - банда в рясах, а якщо КП? Здається, в Луцьку останнім часом не так мало освячували місць під храми КП (один Філарет - двічі). Чи священики КП такі у нас святі, а в МП - одні бандити? При усіх розкладах священики МП ведуть, в загальній масі, більш духовне життя за тих, що з КП.
ги-ги до Оо Показати IP 15 Липня 2011 21:57
Так? І коли стали? І чим Ви міряли більш-менш духовне, та в яких одиницях?
Роман до Оо Показати IP 16 Липня 2011 06:44
Слідкуй за словами. Не подобається, сопи в дві дирочки. В нас, що одні, що інші "хороші". Але є одне "але". МП - не на своїй землі. То хай і ведуть себе як повинні вести себе гості, яким український народ дозволив тут перебувати.
ira Показати IP 15 Липня 2011 21:48
Дякуйте Богу що ще освячують православнi храми.А то куди не глянь однi штунди,мармони й iнша нечисть.
ЧуйНа Показати IP 15 Липня 2011 23:08
Від кількості церков духовності у нас не більшає(((
Exaboto Показати IP 15 Липня 2011 23:33
банда (не важливо кпс чи мпс (с-суки)) відкриває новий філіал. Пенсіонери і вівці готуйте гроші :).
Батюшка до Exaboto Показати IP 16 Липня 2011 11:00
Так так,готуйте гроші.Для того ми і будуємо щоб з вас,терпіл,бабло косити.
Vigilante Показати IP 16 Липня 2011 01:58
І так тих церков як грибів після дощу, навіщо потрібна ще одна? Шановні попи, а слабо замість покупки собі ще одного Лексуса будувати нові дитсадочки, школи, лікарні?
Роман до Vigilante Показати IP 16 Липня 2011 06:46
Чи хоча б спонсорувати вже існуючі. За ці гроші, можна було б тричі на день годувати безхатчинків
піп до Vigilante Показати IP 16 Липня 2011 08:11
я шо дурний таке робити?
Священик Показати IP 16 Липня 2011 17:13
Люди, люди... Та що ви до тих "лексусів" причепилися? Яке відношення "попи", як ви кажете, мають до єпископів? В селах важко на зарплату священику і дяку нашкребти. А ще й ремонти робити треба і таке інше. Та й у містах - якщо в священика є родичі багаті або батьки на заробітках, то й машина нормальна, і хата. А інакше... Ви прослідкуйте, а потім і налітайте. Архієреї ДУЖЕ далекі від реального життя, та й від проблем рядового священика. А про дитсадочки, школи і лікарні... Ну, вибачте, у нас ще держава є для цього. Це не функція церкви - соціальні заклади для неї будувати. Думаєте, що багато грошей люди у церкві залишають... Особисто ви багато залишаєте? Впевнений, що ні. Особисто я, «піп», за 10 років свого священства не назбирав на машину, живу в батьківській хаті, ніколи ніде не відпочивав і грошей ніколи у хаті не мав, більше як 10 тисяч гривень. Я знаю, що ніколи не буду багатим, ніколи не буду жити в нормальних умовах. Але я не гонюся за цим. Я служу Богу, і вірю, що буде краще життя – загробне, вічне. А ви про «лексуси»… «Лексус» - особиста проблема єпископа. І її він особисто буде розв’язувати перед Богом. Його щастя, якщо оправдається, а якщо ні – його біда. Єпископ – людина, яка має дуже багато влади, і дуже багато грошей може проходити через його руки. І дуже рідко він перемагає ці спокуси. Проте, це не означає, що у церкву нема чого йти: «лексусові гроші» - не людські копієчки, це мільйони тих багатющих людей і можновладців, які особисто контактують із архієреями. А те що церков багато, кажете… А що, барів менше? Біда яка – «останню копійку несуть у храм бабусі»… Та краще хай бабуся останню копійку у храм занесе, аніж її онук у барі проп’є, якщо на те пішло. У кожному мікрорайоні має бути церква, хіба це погано? Хто не хоче йти у церкву – не піде, а хто хоче – не вам вказувати. І якщо церква відкривається, якщо у ній (чи КП чи МП) стоїть щонеділі кілька десятків людей, значить у ній є потреба? Чи просто вам зле стає, як бачите будівлю церкви? Тоді прийміть співчуття – у вас біс сидить…
Exaboto до Священик Показати IP 18 Липня 2011 10:39
"за 10 років свого священства не назбирав на машину" - таких як ви одиниці. Інші трохи розумніші :). "А що, барів менше" - приємно, що церкву ви прирівнюєте до барів. В барах пють алкоголь, в церкві "кормлять" духовною наркотою :). "Та краще хай бабуся останню копійку у храм занесе" - і ви кажучи таке на машину ще не заробили???? "У кожному мікрорайоні має бути церква" - і в кожному підїзді капличка! Приймаю співчуття - в мені сидить біс :)
Своя Показати IP 16 Липня 2011 17:45
може вже досить а то ліплять їх куди треба і не треба. напроти 4 школи буквально в ямі поставили на дубнівській на місці бувшої свалки, невже під церкву місце не повинно бути якимсь особливим?! чи це як ларьоок де захтів там і поставив, шо нібуть, невже немає людини яка має слідкувати за створенням нових архітектурних форм?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus