USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вимагають волі для «Pussy Riot». ФОТО

7 Грудня 2012 12:01
У Луцьку розпочався марафон написання листів, який щорічно проводить міжнародна організація «Amnesty International».

Захід відбуватиметься з 7 по 9 грудня в міському Центрі туристичної інформації.

Як розповіла одна з організаторів луцької акції, керівник благодійного проекту «Чутливі серця» Анна Рекретюк, в обласному центрі марафон відбувається вдруге. «В Україні - вп'яте, в світі - тринадцятий раз», - додала вона.

Цього року героями марафону стали постраждалий від міліцейського свавілля Яків Строган з Харкова; правозахисник з Білорусі, що перебуває під арештом, Алєсь Бєляцький; Роза Ізабель Франко з Гватемали, яка бореться за справедливість після вбивства доньки; засуджений до смертної кари Чіоу Хо-шана з Тайваню; дві учасниці гурту «Pussy Riot» з Росії; Хуссейн Альмерфеді, якого незаконно утримують на американській морській базі у Гуантанамо (Куба); азербайджанський правозахисник Мехман Хусейнов, якому загрожує позбавлення волі на п’ятирічний термін.

Також вона повідомила, що охочі можуть написати листи двох видів: до в'язнів зі словами підтримки та до урядів з вимогами припинити порушення прав людини.

Щоправда, надсилати листи можна лише вказаним особам. Як пояснила Рекретюк, перелік адресатів визначала «Amnesty International». «Але можна звернутися в офіс цієї організації в Україні, де людина отримає необхідну допомогу», - зауважила громадська діячка.

Директор Центру туристичної інформації Олена Семенюк розповіла, що вирішила підтримати громадську ініціативу, бо лучани можуть висловити небайдужість та солідарність із жертвами порушень прав людини. «Та й туристи, які приходитимуть до Центру, зможуть переконатися, що Луцьк не стоїть осторонь міжнародних правозахисних рухів», - сказала вона.

Варто зауважити, що акція поки не привернула значну увагу мешканців та гостей обласного центру. На відкриття прийшло небагато людей, а перші листи стосувалися українських та російських в'язнів.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
зaгрeб Показати IP 7 Грудня 2012 12:16
Этот чувак на фото тоже пострадал от милицейского беспредела или пришел кавы на шару выпить?
Лучанка до зaгрeб Показати IP 7 Грудня 2012 13:03
то ти пострадавший... так їм і треба нема чого проти путіна ліхти путін молодець
Олександр Показати IP 7 Грудня 2012 12:20
А «Pussy Riot» за що боролися? Особливо, коли у Біологічному музеї одна з них за два дні до родів блудом на камеру займалася.
adams до Олександр Показати IP 7 Грудня 2012 12:51
Звідки така інформація?
Дід Панас до adams Показати IP 7 Грудня 2012 20:26
Акция "е*ись за медвежонка"
пусик Показати IP 7 Грудня 2012 12:31
девки класс - я ты тоже с ними...того-с
111 Показати IP 7 Грудня 2012 12:57
Зовсім придуріли вже!?!?!... Старим людям допомагайте краще.
Александр Показати IP 7 Грудня 2012 13:33
И что, громкий голос лучан "відшпетити" Путина был услышан и оценен уважаемой Амнисти Интл.? Во сколоько?))
Ден Показати IP 7 Грудня 2012 14:09
Шановні,звичайно після такого заголовка всі уже не будуть звертати увагу на інформацію яка подаватиметься.......Панове!!! Якшо нема чим зайнятись - ідіть щось добре робіть, а не об*ирайте людей, які долучаються до гарної справи!! Всім не догодиш, не всім подобається Pussy Riot, але окрім них єще люди, яких посадили безпідставно!!! Все відбувається на добровільних засадах і нікого не примушують писати, але ті кому небайдужа доля інших - долучайтесь......і доречі в минулому році написання листів дало результати. Якова Строгана випустили з СІЗО під тиском громадськості. А адміністрацію сайту попрошу терміново змінити заголовок статті та не вводити людей в оману!!! Ми не виступаємо на підтримку виключно російських феменісток. Вони одні з........Якщо неподобаються їхні дії - не підтримуйте і не пишіть,але є ще 6 осіб, яких незаконно засудили. І їм потрібна ваша підтримка!!!!
Дід Панас до Ден Показати IP 7 Грудня 2012 20:28
Слухай друже ви всі відробляєте гранти, я б вас заборонив в Україні - ви збіговісько лібералів які нищать нашу державу і наші устої.
Дід Панас до Ден Показати IP 7 Грудня 2012 20:31
Амнесті Інтернашіонал до речі у нас бореться за права мігрантів, вимагає від нас надати їм притулок, документи. Вони ж пропагують цінності лібералів - мультикультуризм, і тільки за це вам варто заборонити діяльність на теруторії України.
Ги Показати IP 7 Грудня 2012 16:30
Просто деякі людиська відробляють гранти міжнародних демо-структур. Простий бізнес.
Ден Показати IP 8 Грудня 2012 15:08
Я не підтримую мультикультурність!!! Як і більшістьлюдей, якідолучились до цієї акції!!! Це підтримка вязнів сумління, а не мігрантів. Попрошу не плутати. І не розповідати що ми розповідаєм гранти. Прийди і ми з тобою поговорим стосовно грошей і всього. Гранти може і отримує Амнесті Інтернешнл в Україні.....але точно не ми.Все це відбувається на простих добровільних засадах. Всі інші акції цієї організації ми не підтримуєм. Тільки написання листів!!! А ви пане сК компютерний патріот, якому варто б зайнятись справами більш важливішими, а не поломізувати стосовно дій тих чи інших людей чи організацій
Дід Панас до Ден Показати IP 8 Грудня 2012 16:20
Як тільки будуть проводити акцію щодо заборони діяльності Амнесті Інтернашіонал в Україні, я буду одним із перших в рядах. Гнати геть цю сволоту з України разом с Міжнародною Організацією Міграції.
Дід Панас до Ден Показати IP 8 Грудня 2012 16:27
Якщо Амнесті Інтернашіонал підтримує учасниць "Пуссі Райот", то про що можна говорити. Як можна підтримувати людей які займаються сексом під час вагітності на очах у людей в музеї? Це ліше підтверджує той факт що вони підтримують різних виродків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus