USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку з’явилася нова галерея мистецтв. ФОТО

18 Травня 2012 18:59
У Луцьку почала працювати галерея мистецтв при Палаці культури міста.

Урочисте її відкриття відбулося, 18 травня.

Участь в офіційному відкритті галереї взяв Луцький міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, інші посадовці міської ради, начальник управління культури і туризму ОДА Володимир Лисюк, а також керівники закладів культури, шкіл мистецтв і місцевих музеїв.


Як зауважив Микола Романюк, галерея - хоч і невелика за розмірами (приблизно 40 квадратних метрів – «ВН»), але дуже потрібна лучанам й гостям міста. «Тому, що творів в митців наших є дуже багато і всі хочуть, щоб ці твори люди бачили. Тому відкриття цієї галереї – невелика частина того, що ми будемо робити задля їх популяризації», - наголосив посадовець. Він також відзначив, що влада прагнула знайти для галереї хороше місце розташування і це вдалося зробити, адже розташований заклад безпосередньо біля Театрального майдану.

Начальник управління культури Луцької міськради Тетяна Гнатів оголосила про те, що в Луцьку разом з відкриттям нової мистецької галереї започатковується творча премія міського голови.

Першими її лауреатами стали п’ятеро волинян: директор комунального закладу «Луцька художня школа» Іван Гаврилюк, заступник директора комунального закладу «Луцька міська централізована бібліотечна система» Ніна Бочарова, завідувач музею Волинської ікони Тетяна Єлісєєва, майстер художньої вишивки Ілона Млинарська, а також голова товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка у місті Луцьку Ніна Поремська.







Зауважимо, відповідно до розпорядження міського голови, про започаткування премії – її розмір становить 500 гривень.

Також з нагоди професійного свята Микола Романюк вручив місцевим митцям і керівникам закладів культури грамоти і подяки. Крім того, Тетяну Гнатів нагородили Почесною відзнакою Міністерства культури і туризму України.




На відкриття нової мистецької галереї в Луцьку завітав, зокрема, експерт Ради Європи з питань культурної політики Олександр Буценко. Він відзначив, що дуже втішений цією подією в місті, адже «дуже мало муніципальних галерей. Немає її в Донецьку, в Сімферополі – в багатьох містах». «Хочеться, щоб ця галерея стала «вікном у світ», - зауважив експерт.

Завершилося урочисте відкриття галереї святковим фуршетом.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Forever Autumn Показати IP 18 Травня 2012 19:12
То, може б, навчили керівників галереї правильно оформляти картини до виставки... а то пічяль... що на Лесі Українки 24б..що тут. В будь-якому випадку сподіваюсь, у цій галереї все буде не так, як у колись єдиній
Олена Показати IP 18 Травня 2012 22:24
Галерею відкрили, а де художники? Чому не відзначили нікого з художникві?
ганна волинська Показати IP 18 Травня 2012 22:53
Галерея мае право на життя але все це дуже нагадуе радянськи часи. Особливо як це все галопом створюеться. Справжни галереи мають бути приватними, вони пидтримують митцив та мають не обмежени владою можливости дляекспонування. Приклад такои галереи " Срибна линва". ЗАТИШНА ТА КАМЕРНА. ЩОСЬ НОВЕ ДЛЯ ЛУЦЬКА. ТА Й НЕ ПИАРИТЬСЯ БЕЗ ПОТРЁБИ.ПРОСТО ДЛЯ ЛЮДЕЙ ИСНУЕ.
лучанка Показати IP 19 Травня 2012 08:09
і не назвали, чиї картини представлені на виставці, головне - ж мер і фуршет!
kotyk до лучанка Показати IP 19 Травня 2012 17:29
+1 це робилося, щоб відзначити посадовців, а не галерею чи художників. неважливо що, де і як, головне - чиновники.
Cэм Показати IP 19 Травня 2012 10:33
Про художників ні слова. Відзначили тільки процес,да і себе назабули.Фуршет для себе зробили. Не вшанували ні одного художника.Як завжди.
Уважна Показати IP 19 Травня 2012 10:56
Звісно, справу зроблено добру. Гарелеї - це окраса міста. І чудово, що люди дійсно працюють. А "критиків", які сидять тихенько, нічого не роблячи, і все ще сподіваються: "...сподіваюсь, у цій галереї все буде не так..." - таких завжди безліч знайдеться.
Чуйна Показати IP 19 Травня 2012 12:05
Коли в Палаці культури виступав танцівник балету з Волині Валерій Михайловський,який вже сорок років підкорює світ, то жодне чиновницьке обличчя не прийшло сказати йому декілька слів зі сцени. Хоча Комарука офіційно представила ведуча... А на цій події їх аж занадто!!! Та й інформаційний привід якийсь неоригінальний - картини художників і світлини тут експонуються вже кілька років, але досі ніхто не називав цю залу, що передує балкону, ГАЛЕРЕЄЮ))
Петро до Чуйна Показати IP 19 Травня 2012 16:03
Це технологія називається два в одному:і робити нічого не треба і пропіарились чуть - чуть.А художники - вони собі раду знайдуть.......
Микола Показати IP 20 Травня 2012 09:18
А що доброго в культурі зробила Гнатів? і взагалі де вона там взялася? Весь Луцьк знав,що вона спочатку спала з Войнаровським,пізніше з Светіком Кравчуком,а тепер Романюк зазіхаю? Таку хвойду гнати з культури потрібно,а не звання їй вибивати Микола Ярославович!!!
МІСЦЕВИЙ до Микола Показати IP 20 Травня 2012 16:25
згідний і підтримую . тоже мені культурний працівник.
розочка до МІСЦЕВИЙ Показати IP 22 Травня 2012 10:32
А що зробив ти доброго для культури?
колюня Показати IP 21 Травня 2012 18:20
цікаво-це галереябо тоді передбачаються фонди а їх треба формувати!!!!/ чи просто виставкова зала
Андрій Русанович Показати IP 18 Лютого 2013 09:11
Ось уже скоро буде знову травень,а приміщення,яке голосно назвали галереєю переважно стоїть зачинене(майже кожен день ходжу повз).Так само було і з першою виставкою - на відкритті не був , а потім ходив тиждень заглядав -все зачинено і зачинено.ЯКА ГАЛЕРЕЯ МОЖЕ БУТИ ПРИ СІЛЬСЬКОМУ К Л Ю Б І ? А ЯК ЗАВКЛЮБОВІ ТРЕБА ВИГНАТИ КОРОВУ ПАСТИСЯ ЧИ ТАМ БУРЯКИ ,ЧИ ЖОМ ,ЧИ ЩЕ ЩОСЬ ПОХАЗЯЙНУВАТИ? ТО ЗАКРИЄ,ЗАБЕРЕ КЛЮЧ І ПІДЕ СОБІ.А НАМ ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЦІЛУВАТИ КЛЯМКУ!
Любче Показати IP 26 Вересня 2013 15:41
Мені особисто все рівно хто з ким спить спав чи буде спати. Мені дивно те, що нагороджують директорів, міністрів,депутатів, голів і т.д одним словом верхушку ... Я думаю їм і так добре живеться, як матеріально так і морально. Чому б не нагородити людину просто людину От взяти просту людину яка живе в однокімнатній квартирі з 5-7 членами сім'ї, матеріальна база 1000-1500 грн. і членів в кого нуль, а в кого 500,00 грн. незнає людина чи вона спала чи вже треба вставати, чим накормити. От взяти і дати їй стипендію мера хоча би на рік. Як слабо пане мер....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus