USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

У Луцький замок на свята їдуть з-за кордону. ФОТО

8 Січня 2012 11:59
Одразу 7 виставок, а ще музеї відкриті для мешканців обласного центру та гостей міста на території Луцького замку. Першого дня Різдва Христового, 7 січня, відвідувачі тут почали з’являтися обідньої пори.

Більшість відвідувачів приходять сюди цілими родинами, рідше це - подружні пари різного віку. Деякі з них самостійно розглядають виставки і гуляють територією замку, інші звертаються до екскурсоводів. Ті, за словами лучан, детально і цікаво розповідають про історію будівництва Луцького замку та його становлення.

Так, лучанка Зоя розповіла, що відвідує замок щомісяця. А різдвяними днями запросила сюди свого друга з Росії. «Для мене, як для місцевої жительки, це місце – дороге. Я в замку буваю щомісяця, відчуваю тут спокій, задоволення, поєднання з історією. Завжди намагаюся привести сюди гостей» - зауважила жінка.
Її друг В’ячеслав Філонов з Пензи, що в Росії, також поділився враженнями від виставок і прогулянки замком. З його слів, особливо вражає те, що тут все старовинне і до усього цього можна доторкнутися. «А потім, замок – дуже високий. Тут я можу доторкнутися до кожної цеглини. Сподобалось, як екскурсовод розповідав про те, что цей замок як живий – він будувався, перебудовувався заново. Не статично так все. Я багато довідався», - розповів чоловік.

Багато фотографувалися і надзвичайно захоплені від прогулянки Луцьким замком та різдвяними виставками, які тут можна переглянути, лучанка Тетяна і її друг з Португалії Жорж. Чоловік розповів, що серед українських міст він побував лише у Луцьку й Одесі. Тут, на Волині, його також вразили своєю унікальністю старовинні будівлі.

Нагадаємо, під час різдвяних свят лучани й гості міста можуть оглянути у Луцькому замку виставки: «Бронь замкова», «Арсенал», «В’язниця», «Замкова сторожка», «Волинські ярмарки», «Плитниця», «Нове життя старої книги», побувати у музеях дзвонів та книги.

На 8 січня тут заплановане музичне дійство за участю фольклорного ансамблю «Горностай», дитячого вокального колективу «Ластівки», народного аматорського колективу «Передзвін» та гурту «Волинські дзвони».
Вхід у замок та на всі заходи, які відбуваються у ньому, вільний.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Я Показати IP 8 Січня 2012 14:42
СЛАВА РАБАНУ!!!
kotyk Показати IP 8 Січня 2012 18:59
ну, ви трохи перегнули палицю) пропоновані виставки-то майже всі стаціонарні, їх і без Різдва можна відвідати спокійно. А "Волинські ярмарки" ви десь бачили?) Також не забувайте, що мова ішла про безкоштовний вхід лише на територію: те, що було платним, так і залишилося платним...
Вінстон Показати IP 8 Січня 2012 20:37
А шо це за 2 і 5 фото? Їх хтось редагує?
Изя Шнеерзон Показати IP 8 Січня 2012 20:43
В анонсе этих мероприятий было слово "туризм", Позволю себе заметить - это коммерческое понятие, эффективность его определяется только увеличением прибыли у крммерческих структур, которые платят налоги в местный бюджет. У Вас все наоборот-на этих мероприятих комерческие структуры зарабатывают только получив заказ за бюджетные деньги. Бред. Турист-это кошелек на ножках, который приехал на подобные действа, чтобы потратить деньги и получить удовольствие. В первом материале я прочитал о том какие хорошие чиновники в славном граде Луцке, а второй материал....я не понял, зачем он вообще был написан. По моему этого не знает не только автор, но и редактор. Робя, повторюсь, туризм это бизнес, очень жесткий, конкуренция очень высока. Дилетанты чиновники только угробят, вообще-то очень хорошую идею.
Маруся Показати IP 9 Січня 2012 15:14
Скачімо, радіймо до нас гості з закордону на екскурсію приїхал. Честь і хвала, яке щастя. І що крім замку ще покажите? У Львові кожен день більше європейців туристів чим самих львівян. А наші як радіють 1 з половиною туристу.
марко Показати IP 9 Січня 2012 16:30
Мислення на рівні глухого хутора: ура, луцькі "дівчата" приїхали на різдвяні свята зі своїми "друзями". Лучани, ходімо на португальця дивитися. Такий класний пацан.
Бєня Показати IP 9 Січня 2012 20:50
Очевидно, що це черглва замовна стаття на піддтрмку бездіялного управління культури Луцької міської ради. Абсолютно пустий замок намагаються представити як поломництво. Достатньо подивитись сюжет по "Аверсу", де всі люди одностайні в своїй думці, що на Різдвіяні свята дозвілля лучан та гостей міста оргінізовано вкрай незадовільно. Куди поділись гроші лучан платників податків, які були "використані" на псевдопроведення ярмарок, вистав та ін.???
Вольський Показати IP 10 Січня 2012 09:02
А може, ці "чисельні" зарубіжні туристи приїхали все-таки в гості до своїх знайомих чи рідних, а при нагоді просто відвідали Луцький нижній замок (тепер так слід його називати. Замок Любарта, кажуть, звучить не так патріотично)
оглядач Показати IP 10 Січня 2012 10:36
одночасно закордонні гості можуть сфотографуватись на розвалинах будівель Замкового майдану і горах сміття в приватному секторі.Буде про що розповісти вдома. Соромно за Луцьк.
Я з Луцька. Показати IP 10 Січня 2012 15:02
Позорище.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus