USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У міліції затримані вмирають все частіше

11 Грудня 2010 10:28
Кількість смертей в органах внутрішніх справупродовж 2010 року збільшилася більш ніж удвічі порівняно із 2009 роком.
За інформацією правозахисників, станом на жовтень в установах МВС була зафіксована 41 смерть, тоді як минулого року зареєстрували 21 смертельний випадок, - повідомила ТСН.
"За даними всеукраїнського соціологічного дослідження, за рік через різні види незаконного насильства проходять більш ніж 600 тис. українців. Це величезна цифра, ця цифра страшна", - заявив на прес-конференції 10 грудня співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.
Він наголосив, що проблема застосування катувань та інших видів незаконного насильства в міліції під час дізнання і слідства для отримання зізнань у скоєнні злочинів була і залишається системним порушенням прав людини.
За словами Захарова, деякі з подібних випадків викликали масові протести, але це не дало результату, оскільки немає результатів розслідування – наприклад, щодо смерті студента Ігоря Індила.
Захаров підкреслив, що загалом в Україні впродовж останнього року суттєво погіршилася ситуація із правами людини.
При цьому за цей рік з'явилися нові тенденції щодо порушень прав людини, яких не було раніше.
"Насамперед, це використання правоохоронних структур як інструмента для боротьби з політичними опонентами, з громадськими рухами і будь-ким, хто є опонентом влади. Це стосується і МВС, і прокуратури, і Служби безпеки України", - заявив правозахисник.
Зокрема, він навів приклад, як правоохоронні органи зупиняли не тільки автобуси підприємців, що їхали до Києва на акції протесту, а й, наприклад, автобуси з прочанами, що збиралися для участі у святі хрещення Русі.
Також, як зазначив Захаров, повернулася колишня радянська практика щодо проведення спецслужбами "бесід" із громадськими, профспілковими активістами, студентами, яким рекомендували не брати участь в акціях протесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
M Показати IP 11 Грудня 2010 13:15
Виходить, що в Україну повернулась совєцька практика звірств, катувань і вбивств "правозахисними" органами. Мєнтовське та інше начальство ще совкової закалки, було притихло трохи, а тепер, за Президента-зека розпоясалось. Це все на руку Росії. Вона досі не може змиритись із втратою своєї годувальниці України. Людям треба об'єднуватись в боротьбі проти протиправного ставлення, мєнтовського і прокурорського бєспрєдєлу, проти антиукраїнської влади.
Роман Показати IP 11 Грудня 2010 14:31
І до усього вище згаданого треба добавити - заборона Московського патріархату, як основи зомбування української свідомості.
Man Показати IP 11 Грудня 2010 14:34
Мусорське бидло!Ганьба ментам паганим!
Стрийко Показати IP 11 Грудня 2010 15:56
В Україні 400 тис. працівників міліції, СБУ та інших силових структур (без армії). Це один з найвищих показників у світі на душу населення. Переважно це люди з вкрай низьким інтелектуальним рівнем які в іншій ситуації просто не змогли б знайти нормальної роботи. Спроможність самостійно вести оперативно-розшукову роботу нульова, а злочини розкривати треба. Вихід - вибивати зізнання з тих, хто опинився під рукою, хай навіть ті абсолютно невинні. Міліцію потрібно скоротити в 4 рази. Оцінку діяльності давати на основі соціологічного опитування рівня довіри у мешканців конкретного міста чи села. При погіршенні показника - звільнення керівництва. При покращенні - матеріальне стимулювання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus